Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Potpisani prvi ugovori

Pomoć mladima u rješavanju stambenog pitanja

Foto: Lipički compas
Pomoć za kupnju zemljišta je najviše 20.000 kuna, a za kupnju ili gradnju novog stambenog objekta 30.000 kuna

U Lipiku su potpisani prvi ugovori o dodjeli financijske pomoći prema Programu socijalnih mjera u rješavanju stambenog pitanja mladih obitelji. Rezultat je to proljetos objavljenog javnog poziva za dostavu prijava za korištenje mjera pomoći u 2019. Gradsko vijeće usvojilo je program pomoći stanovništvu Grada Lipika u cilju rješavanja stambenog pitanja, koje je i jedno od najvećih problema, posebice kada je riječ o mladim obiteljima s većim brojem djece i sve izraženijoj emigraciji lokalnog stanovništva.

Okrugli stol o projektima u VSŽ Okrugli stol Projekti za mlade iz sektora poljoprivrede, turizma...

Pomoć za kupnju građevinskog zemljišta može iznositi najviše 20 tisuća kuna, a za kupnju ili gradnju novog stambenog objekta 30 tisuća kuna. Ugovore s gradonačelnikom Vinkom Kasanom potpisali su predstavnici obitelji Egredžija, Markus i Takač.

U Lipiku nastavljaju i s poticanjem razvoja malog i srednjeg poduzetništva. Tako su u zgradi Gradske uprave potpisani ugovori o poslovnoj suradnji s predstavnicima četiri obrta (knjigovodstveni obrt Puke, obrt za tetoviranje Signum Tattoo, frizerski obrt za djecu i odrasle Kosica i obrt Keramika Mario) u iznosu od 44 tisuće kuna.

Dječji dan u lipičkoj ergeli i 12. obljetnica povratka konja Iz Lipika ide prijedlog za UNESCO: Zaštitite naše lipicance, posebni su!

Gradonačelnik Kasana naglasio je da će se s ovakvim i sličnim mjerama nastaviti i u budućnosti, dok su prisutni obrtnici kazali da im puno znači ova potpora Grada Lipika, odnosno izuzetno dobra suradnja lokalne uprave i poduzetnika.