Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Okrugli stol

Projekti za mlade iz sektora poljoprivrede, turizma...

Okrugli stol o projektima u VSŽ
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Raspravljalo se o strateškim projektima županije i mogućnosti uključivanja mladih u provedbu, o čemu su govorili župan Božo Galić i ravnatelj Razvojne agencije Ilija Cota.

U organizaciji Vukovarsko-srijemske županije i Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije u palači Srijem održan je okrugli stol pod nazivom „Uključivanje mladih u razvoj Vukovarsko-srijemske županije“. Raspravljalo se o strateškim projektima županije i mogućnosti uključivanja mladih u provedbu, o čemu su govorili župan Božo Galić i ravnatelj Razvojne agencije Ilija Cota, a potom se raspravljalo na temu „Strana ulaganja u gospodarstvo Vukovarsko-srijemske županije“ koju je izlagao direktor tvrtke R Solutions d.o.o. Josip Rac.

OPG Čolakovac – Mijić iz Gradišta gradi farmu svinja vrijednu sedam milijuna kuna Nemamo preradu, ali zato sve što proizvedemo odmah i prodamo

– Želimo mlade ljude upoznati s onim što radimo i mogućnostima koje se u sklopu toga otvaraju za njih, ali isto tako želimo čuti i njihova razmišljanja, probleme i prijedloge koje bismo mogli ugraditi u projekte za novo financijsko razdoblje EU 2021.-2027. Nama u Županiji mladi su izuzetno važni. Znamo kakvo je demografsko stanje u svih pet slavonskih županija. Važno nam je da ostanu ovdje, na njima ostaje društveni, politički i gospodarski život i želimo ih uključiti u sve procese kada je riječ o novom financijskom razdoblju. Sada je vrijeme programiranja, znači pripreme projekata koji će biti kandidirani i financirani u novom financijskom razdoblju i sad je prilika da poslušamo i njih, odnosno njihova promišljanja o tome gdje vide svoju županiju i sebe unutar županije – rekao je Cota. Govoreći okupljenima, Galić je dodao kako je tu posebice riječ o projektima vezanima uz razvoj poljoprivrede, drvnog sektora, turizma te obnovljivih izvora energije.