Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Prvoga dana 2022. godine u oba županijska rodilišta rođene prve bebe

Porast novorođene djece u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: VSŽ
Malene Ana i Lucija dobile, novogodišnje bebe u Vukovaru i Vinkovcima, dobile su od Županije poklon-pakete i zlatni dukat

Prvoga dana nove godine u oba rodilišta Vukovarsko-srijemske županije, onome u Vukovaru i onome u Vinkovcima, rođene su prve ovogodišnje bebe. Prva beba u Vukovarsko-srijemskoj županiji u 2022. rođena je u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar. Sandra Đurić iz Vukovara je 1. siječnja u 1.15 rodila kćer Anu. Malena Ana, koja je drugo dijete u obitelji, pri rođenju bila je teška 2760 grama i duga 48 centimetara.

Prva beba u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci rođena je u 3.20. Ivona Crljić (28 godina) iz Vinkovaca rodila je kćer Luciju koja je imala 3980 grama i 51 centimetar.

Vukovarsko-srijemska županija već tradicionalno prigodnim poklonima dariva prve novorođene bebe u rodilištima  u Vukovaru i Vinkovcima. Tako je bilo i ove godine pa je župan  Damir Dekanić darivao Anu i  Luciju prigodnim poklon-paketima s potrepštinama za bebe i zlatnim dukatom. 

Oba rodilišta tijekom 2021. zabilježila su porast broja novorođene djece. Tako je u rodilištu Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar tijekom protekle godine rođeno 420 djece, što je porast od 6 posto u odnosu na godinu prije. U vukovarskom rodilištu su tijekom prošle godine imali i šest blizanačkih trudnoća.

U rodilištu Opće županijske bolnice Vinkovci rođeno je 732 djece, 42 više nego godinu prije.

U oba rodilišta zadovoljni su rastom broja novorođene djece navodeći da su bolnice kvalitetno opremljene i djelatnici  stručni i educirani te su pozvali mlade parove da se odluče postati roditelji.