Izbornik
Naslovnica Županije Bjelovarsko-bilogorska
Projekt stručnog osposobljavanja “Mi to možemo” za osobe s tjelesnim teškoćama

Postanite računalni operater, knjigovođa, gerontodomaćica - osposobljavanje besplatno

Foto: Facebook Grada Bjelovara
Projektom su predviđeni razni treninzi, radionice za jačanje samopouzdanja. Za sve koji budu sudjelovali u programu osposobljavanja osiguran je prijevoz, a vozilo će dolaziti pred dom korisnika

"Mi to možemo" projekt je koji Grad Bjelovar provodi u partnerstvu s Udrugom tjelesnih invalida Bjelovar, Udrugom osoba oštećena sluha BBŽ-a i Centrom za socijalnu skrb Bjelovar. Vrijednost ovog pothvata je 1,406.786,6 kn, u potpunosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda, a cilj mu je nezaposlenima s područja Grada Bjelovara omogućiti stručna osposobljavanja koja će im pomoći na tržištu rada.

Grad Bjelovar za poduzetnike u ovoj godini izdvojio dva milijuna kuna Najviše zainteresiranih za kupnju strojeva i opreme za što se može dobiti do 10.000 kuna

Za 60 osoba

Projektom je predviđeno šest programa stručnog osposobljavanja, i to za računalnog operatera, administratora baze podataka, za internetski marketing, za knjigovođu, gerontodomaćicu te osposobljavanje za poslove suradnika u pripremi provedbe projekata EU. Osposobljavanja je verificiralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a projekt bi obuhvatio do 60 osoba.

– Grad Bjelovar samo vlastitim sredstvima ne može se toliko se posvetiti našim najpotrebitijim građanima. Zahvaljujem svima koji sudjeluju u projektu, drago mi je da je prošao. Ovo nije jedini projekt koji smo dobili, idemo prema ciljanim skupinama kojima je potrebna pomoć, kojima želimo podići standard. Dobili smo još dva projekta, za Udrugu Iris i Maticu umirovljenika, oko milijun i pol kuna za svaki projekt. Dakle, 4,5 milijuna kuna odobrenih projekata koji se financiraju u 100-postotnom iznosu u sljedeće dvije godine. Nećemo stati, i dalje ćemo raditi na sličnim projektima. Vjerujem da to može biti jako dobro za dizanje životne kvalitete i standarda u Bjelovaru – poručio je gradonačelnik Bjelovara Dario Hrebak.

U Gudovcu završio najslađi sajam u regiji Kockasti kombinezon najatraktivniji na pčelarskom sajmu

Voditeljica projekta Ivana Bekavac tom prigodom pozvala je sve dugotrajno nezaposlene osobe s invaliditetom, primatelje zajamčene minimalne naknade, da se priključe projektu Grada „Mi to možemo“, naglasivši da zainteresirani svoje zanimanje za sudjelovanje u projektu mogu iskazati tijekom cijele ove godine te u prvom kvartalu 2021.

Sredstva osigurana

– Osim programa osposobljavanja, u projektu smo predvidjeli i neke druge aktivnosti. Provest ćemo razne treninge, radionice za jačanje samopouzdanja u svrhu osnaživanja nezaposlenih osoba za bolji pristup radu. Za sve korisnike projekta osiguran je prijevoz, a vozilo će dolaziti pred dom korisnika koji želi sudjelovati u programu osposobljavanja. Sva su sredstva osigurana, u potpunosti je besplatno – naglasila je Bekavac.

Veleučilište u Bjelovaru i Financijska agencija potpisali Sporazum o suradnji Čak 80 posto studenata koji završe naše Veleučilište u roku od tri mjeseca nađe posao