Izbornik
Naslovnica Županije Splitsko-dalmatinska
Splitsko-dalmatinska županija

Postire cvjetaju: Izgradili smo park, sportski centar i ustrojili jaslice za djecu

1/3
Foto: SDŽ
Župan Boban i ministar Erlić obišli projekte. "Brač je vrijedan pozornosti i opstanka ljudi. Ovdje su vrlo vrijedni ljudi", rekao je župan Boban

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU Šime Erlić u Postirama su, u društvu općinskog načelnika Siniše Marovića, obišli projekte koji se rade na tom području.

Ministar Erlić tom prilikom pohvalio je aktivnost Općine Postira i općinskoga načelnika.

Aktivan tim

– On je redovan sa svim aktivnostima i prijavama projekata prema našem ministarstvu. Ovdje jedan aktivan tim ljudi radi na dobrobit Postira. Vidjeli smo planove za školu, uređena parkirališta, pristupne ceste i vrtić, a vidjeli smo i jedan vrlo zanimljiv objekt u Dolu. Cilj je realizirati taj objekt uz pomoć sredstava Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Projekt je prijavljen i vjerujem da će Ministarstvo dati svoju podršku ovom interpretacijskom centru – izjavio je ministar Erlić.

Župan Boban smatra kako su za stanovništvo na Braču, ali i njihove mnogobrojne turiste, bitni projekti komunalne infrastrukture, ali i projekti koji se odnose na ljetne manifestacije.

Brač je vrijedan

– Brač je vrijedan pozornosti i opstanka ljudi. Ovdje su vrlo vrijedni ljudi, a na nama je da, uz prometnu povezanost koja je na Braču dosta kvalitetna, osiguramo komunalnu infrastrukturu i nadogradnju kroz turističke manifestacije. Centar hrapoćuše te slični projekti izuzetno su bitni i za turističku sezonu, ali i za domaće stanovništvo – rekao je župan Boban.

Načelnik Općine Postira Siniša Marović ističe kako su sve bitnije investicije na području njegove Općine realizirane uz pomoć Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.

– Posljednjih godina odradili smo niz projekata u suradnji sa Županijom i Ministarstvom. Modernizirali smo javnu rasvjetu, izgradili smo mjesni park, ustrojili smo jaslice za djecu i izgradili smo sportski centar. Kao šlag na kraju trebala bi doći ova kuća hrapoćuše, interpretativni centar čiju će izgradnju sufinancirati Ministarstvo i Županija – izjavio je načelnik Marović.

Predsjednik Udruge “Hrapoćuša” Jerko Gospodnetić također je zadovoljan sredstvima koja su došla u njegovo mjesto.

– Svim članovima Udruge i aktivistima u Dolu puno znače stimulacije i poticaji koje dobivamo na brojnim natječajima Ministarstva i Županije, osim Kuće hrapoćuše i za košnice, već niz godina. Prezadovoljni smo jer imamo tako dobru suradnju s Ministarstvom i Županijom – istaknuo je Gospodnetić.

NA SVEČANOJ sjednici u Kazalištu Marina Držića uručene su nagrade za životno djelo, iznimna postignuća i za doprinos ugledu i promociji Županije Dubrovačko-neretvanska županija Plenković: ‘Županiju trebamo nastaviti cestovno povezivati’ STUDENTI RAČUNALSTVA Martin Cindrić i Branimir Frčko prezentirali su projekt Smart parking Bjelovar Savjetnik veleposlanstva SAD-a: Hrvatska je geotermalni lider u Europi, a Bjelovar prednjači U ŽUPANIJSKOJ vijećnici potpisani su ugovori o financiranju programa i projekata udruga, za što je u blagajni Brodsko-posavske županije osigurano 145 tisuća eura Brodsko-posavska županija Projekti koji podižu kvalitetu života svih stanovnika županije