Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
“Welcome” nagrade za najbolje iznajmljivače u županiji u 2019.

Poticaj svima koji ulažu u kvalitetu, trude se pratiti zahtjeve gostiju i biti ukorak s trendovima u turizmu

1/2
Foto: Zadarska županija
Nagrade će se dodijeliti za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor

Projekt „Welcome“ nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji izvrsna je prilika za nagrađivanje svih onih koji su dobri domaćini i ostvarili su zapažene iskorake u kvaliteti i originalnosti svoje ponude. Stoga i ove godine županija poziva sve vrijedne dionike iz segmenta obiteljskog turizma s oznakom kvalitete “Welcome” da se pridruže projektu u sklopu kojeg će se valorizirati izvrsnost. Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području županije, prepoznavanje i medijsko promoviranje izvrsnosti, kreativnosti i profesionalnosti u području pružanja usluga privatnog smještaja, dodatno poticanje procesa inovacije i kreativnosti u turističkoj ponudi te utjecanje na podizanje standarda usluge i dodatno osnaživanje turističke ponude Zadarske županije u segmentu obiteljskog turizma.

Jačanje turističke ponude Slika požeško-slavonskih ljudi i krajolika otišla u svijet

Nagrade najboljima

– Službeno nagrađivanje najboljih primjera na godišnjoj svečanosti u prosincu ujedno će biti prilika za povezivanje i razmjenu iskustava svih aktera u procesu. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti ukorak s trendovima u turizmu – istaknuli su u Županiji.

Na Javni poziv za dodjelu Welcome nagrada mogu se prijaviti privatni iznajmljivači soba, apartmana, studio apartmana i kuća za odmor na području Zadarske županije koji posjeduju oznaku kvalitete „Welcome“. Iznajmljivači koji su već dobili ovo priznanje ne mogu se prijaviti. Nagrade će se dodijeliti za tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor. Prva nagrada, uz zlatnu plaketu, iznosi 15.000 kuna, druga, uz srebrnu plaketu 10.000, dok će trećeplasirani dobiti brončanu plaketu i 5000 kuna.

Nove, dosad neiskorištene mogućnosti u razvoju turizma U Toplicama Sveti Martin otvoren prvi autokamp u Međimurju

Tri odabrana finalista iz svake kategorije predstavit će se u dnevnom tisku, na web-stranici ZŽ-a i TZ-a Zadarske županije kao primjer dobre prakse u turizmu. Javni poziv otvoren je od 22. listopada do 21. studenoga. Javni poziv, prijavni obrazac i popis dokumentacije koju treba priložiti uz prijavu, podnositelji mogu preuzeti s web-stranice Zadarske županije ili ih mogu preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i fondove EU.

Upravni odjel za gospodarstvo, turizam, infrastrukturu i fondove EU Zadarske županije zatražio je od lokalnih turističkih zajednica na području županije, kao i od Općine Gračac na čijem području nije ustrojen lokalni TZ, mišljenje o visini pristojbi.

Županija svoj Centar kompetencija u turizmu vrijedan 35 milijuna kuna kandidirala na fondove EU Školu za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu preuredit će u moderan Centar

Pristojbe ostaju iste

Velika većina bila je protiv povećanja pristojbi. Stoga je dobra vijest za iznajmljivače da se iznos boravišne pristojbe za iduću godinu neće povećati.

– Nekoliko lokalnih turističkih zajednica iskazalo je neslaganje i sa samim najnižim iznosima definiranim Pravilnikom, jer i to po njima predstavlja daljnje povećanje opterećenja turističkim iznajmljivačima – rekao je pročelnik Upravnog odjela Lovro Jurišić.