Izbornik
Naslovnica Županije Hrvatska zajednica županija
Pula

Potpisani ugovori vrijedni 100 milijuna kuna za obnovu prirodne baštine, nabavu autobusa i izgradnju hospicija

Potpis ugovora u Puli
Foto: Istarska županija
Od ukupnih 100 milijuna kuna bespovratno je 49 milijuna, što je osigurano iz EU fondova

U Komunalnoj palači Grada Pule održano je svečano potpisivanje ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Europske unije, kojemu su prisustvovali i ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, istarski župan Valter Flego, gradonačelnik Pule Boris Miletić i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric, priopćili su iz Hrvatske zajednice županija.

Opere u Areni Pula Održani operni spektakli u Areni

Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna za obnovu prirodne baštine, nabavu autobusa i izgradnju hospicija, od čega je 49 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Potpisani su tako Ugovori za projekt „Nabava SPP autobusa i izgradnja SPP punionice“ prijavitelja Pulapromet d.o.o., projekt „Izgradnja ustanove za palijativnu skrb - Hospicij u Puli“ prijavitelja Porečko i Pulske biskupije, zatim projekt prijavitelja Javne ustanove Kamenjak „ORKA - Održivi razvoj značajnog krajobraza Donji Kamenjak i medulinski arhipelag“ te projekt Općine Vrsar „KLIM Kontija-Limski zaljev-Održivo upravljanje zaštićenim područjima“.

Na projektima ORKA i KLIM Istarska je županija jedan od partnera, na što se osvrnuo i župan Flego.

- Veliko mi je zadovoljstvo prisustvovati popisivanju ugovora za dva nova EU projekta, čija ukupna vrijednost iznosi 19,2 milijuna kuna. Održivi razvoj u svim sferama ljudskog djelovanja, pa tako i kad govorimo o prirodnoj baštini jedan je od prioriteta Istarske županije - kazao je istarski župan te se zahvalio ministrici i njezinom timu što su to i prepoznali.

Potpisan ugovor o dodjeli 38 milijuna kuna za nabavu novih autobusa Rijeka Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih 38 milijuna kuna za nabavu autobusa

Župan se osvrnuo i na radni sastanak s ministricom i suradnicima, koji je prethodio potpisivanju ugovara, naglasivši kako je bilo govora o budućim projektima, posebice onih na temu ruralnog razvoja. Također, kazao je župan, u pripremi su i projekti za programe prekogranične suradnje Hrvatska-Slovenija i Hrvatska-Italija.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorima izrazila je i ministrica Žalac koja je pak zaključila kako će projekti zaštićenih prirodnih vrijednosti doprinijeti boljoj objedinjenoj turističkoj ponudi, ali i cjelokupnom gospodarstvu.

Boris Miletić Zadovoljstvo Visok osjećaj sigurnosti jedan je od glavnih razloga dolaska turista u Pulu i Istru Biskupija darovala sanitetsko vozilo Općoj bolnici Pula siguran i kvalitetan prijevoz Biskupija darovala sanitetsko vozilo Općoj bolnici Pula