Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Osječko-baranjska županija objavila javne pozive za dodjelu potpora

Potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju veće za 17 posto

Foto: Osječko-baranjska županija
U tijeku su i dva javna poziva za dodjelu potpora za provedbu projekata razvoja Pametnih sela, ukupne vrijednosti 26.000 eura, a 15. ožujka bit će objavljeno pet javnih poziva za unapređenje lovstva, ukupno vrijednih 35.150 eura

Osječko-baranjska županija je 1. ožujka objavila 13 javnih poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju, za što je u županijskom proračunu osigurano 433.600 eura, odnosno 3,27 milijuna kuna.

U tijeku su i dva javna poziva za dodjelu potpora za provedbu projekata razvoja Pametnih sela, ukupne vrijednosti 26.000 eura, a 15. ožujka bit će objavljeno pet javnih poziva za unapređenje lovstva, ukupno vrijednih 35.150 eura.

– Osječko-baranjska županija ove je godine povećala broj javnih poziva za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju na 20. Prošle godine imali smo 13 javnih poziva za potpore u ukupnom iznosu od 370.300 eura, a ove godine smo taj iznos povećali na 433.600 eura. Poljoprivreda je naša primarna djelatnost te je razvijamo i kroz izgradnju infrastrukture poput sustava za navodnjavanje, Regionalni distribucijski centar OBŽ za voće i povrće koji je otvoren prije nekoliko dana, kao i druge aktivnosti, pa tako i ove potpore. Sve su to ozbiljni projekti i novci – rekao je župan Ivan Anušić.

Potpore se temelje na Odluci o mjerama potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju za programsko razdoblje od 2021. do 2023. godine, a postoje tri poglavlja javnih poziva. Prvo se odnosi na 13 javnih poziva za dodjelu potpora u poljoprivredi i ruralnom razvoju koji su otvoreni od 1. ožujka i traju do utroška planiranih sredstava, najkasnije do 15. studenoga 2023., a planirani iznos potpora povećan je 17 posto u odnosu na prošlu godinu te iznosi 433.600 eura.

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA U OBŽ prvi hrvatski Regionalni distribucijski centar za voće i povrće Projekt vrijedan više od sedam milijuna eura Proširuje se mreža širokopojasnog pristupa internetu OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA Chef Skoko upoznao učenike sa zanemarenim ribljim vrstama