Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
NA GODINU DANA

Požeška knjižnica daruje besplatan upis stanovnicima Petrinje

Foto: Gradska knjižnica Požega/Ilustracija
Gradska knjižnica Požega u svojoj bazi ima pristup knjigama u digitaliziranom obliku

U Godini čitanja Gradska knjižnica Požega i Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja omogućili su građanima Petrinje besplatan upis na godinu dana i mogućnost čitanja e-knjiga.

Obilježena 98. obljetnica rođenja Matka Peića Pisac i slikar koji je obilježio Požegu

Požeška knjižnica darovat će besplatan upis svim stanovnicima Petrinje i prigradskih naselja na godinu dana. Budući da je petrinjska knjižnica oštećena u potresu i zbog toga još ne može pružiti knjižničnu uslugu, Požežani su u dogovoru s njima omogućili besplatno učlanjenje i pristup bazi e-knjiga svim građanima tog područja.

– Malen je to znak podrške i pažnje usred tegoba koje su pogodile stanovnike potresom pogođenog područja, zasnovan na međuknjižničnoj suradnji. Vodili smo se motom: Kad potresi ruše zidove, ljudi grade mostove. Most na putu prema knjizi u ovom se slučaju proteže od Požege do Petrinje – poručili su iz požeške Gradske knjižnice.

POVEĆANA GODIŠNJA IZDVAJANJA Civilnoj zaštiti 19,3 tisuće kuna više

Gradska knjižnica Požega u svojoj knjižničnoj bazi ima pristup knjigama u novom, digitaliziranom obliku. E-knjigama može se pristupiti putem računala, tableta ili mobilnog uređaja, a osim beletristike, mogu se pronaći i naslovi iz struke. Za čitanje e-knjiga potrebno je imati aplikaciju ZakiBook te pristupne podatke koje svaki korisnik dobiva upisom.