Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Od idućeg tjedna

Požeški studenti besplatno će putovati vlakom u Zagreb

Putovanje vlakom
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL/Ilustracija
Ako pokažu interes, istu će povlasticu u budućnosti uživati i oni požeško-slavonski studenti koji studiraju u drugim hrvatskim gradovima

Požeški studenti od idućeg će tjedna moći besplatno putovati vlakom u Zagreb. Naime, HŽ Putnički prijevoz u suradnji s Požeško–slavonskom županijom uvodi novi vlak namijenjen prvenstveno prijevozu studenata. Besplatan prijevoz imat će i učenici koji se školuju za zanimanja za koja se ne mogu školovati u srednjim školama na području ove županije. Jedinstven je to model u Hrvatskoj, gdje će 50 posto cijene karata sufinancirati Požeško-slavonska županija, a ostatak HŽ.

eMuzej eMuzej Popularizacija baštine putem mobilne konzole

Vlak će nedjeljom kretati iz Požege u 18.35 sati, a iz Zagreba će se vraćati petkom s polaskom u 16.35. Prvi besplatan prijevoz do Zagreba studenti će iznimno zbog državnog blagdana imati u ponedjeljak, 8. listopada.

- Želimo pomoći obiteljima čiji se studenti i učenici školuju izvan naše županije, jer i putovanja kući za vikend veliko su opterećenje za kućne proračune - rekao je župan Alojz Tomašević.

Ako pokažu interes, istu će povlasticu u budućnosti uživati i oni požeško-slavonski studenti koji studiraju u drugim hrvatskim gradovima.

kuhar Natječaj za dodjelu stipendija Grada Svete Nedelje Učenicima 500, a studentima 900 kuna stipendije Požega djeca Požega Poželjan grad za mlade obitelji i poduzetnike