Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Otvoren ured Predstavništva Slavonije i Baranje u Bruxellesu

Požežani u sjedištu EU ukazali na slabu prometnu povezanost

Foto: pszupanija.hr
Zajednički nastup pet slavonskih županija pozdravili su i hrvatski europarlamentarci

Svečano je otvoren ured Predstavništva Slavonije, Baranje i Srijema u Bruxellesu. Tradicionalni svečani prijam u povodu Dana neovisnosti bio je prilika da se pred dvjestotinjak visokih uzvanika predstavi budući rad predstavništva.

Župan Marušić na otvorenju ureda Slavonije i Baranje u Bruxellesu: Osnivanje Sveučilišta u Slavonskom Brodu od iznimne je važnosti za našu županiju

Izaslanstvo pet županija tijekom boravka u Bruxellesu na Europskom tjednu regija i gradova održalo je brojne sastanke s ciljem upoznavanja institucija s radom predstavništva.

Župani Požeško-slavonske i Virovitičko-podravske županije ukazali su na nedovoljno razvijenu prometnu povezanost.

– Još uvijek nemamo ni kilometra autoceste, a prometna povezanost od vitalne je važnosti ako želimo pružiti mogućnost mladim ljudima za ostanak i kvalitetniji život u Slavoniji. Poljoprivredna industrija i turistička infrastruktura također mogu znatno doprinijeti gospodarskom razvoju – rekao je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević.

Božo Galić Dani hrvatskog turizma Više nema izlike – Srijem i Slavoniju morate posjetiti

Zajednički nastup pet slavonskih županija kao jedinstvene regije pred europskim institucijama pozdravili su i hrvatski zastupnici u Europskom parlamentu s kojima su slavonski župani prethodno održali sastanak.

Cilj Predstavništva je sinergijska suradnja u realizaciji individualnih i zajedničkih projekata od strateškog interesa za područje svih pet županija te održavanje sastanaka s relevantnim dionicima iz institucija Europske unije i hrvatskim predstavnicima u Bruxellesu.