Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Dani hrvatskog turizma

Više nema izlike – Srijem i Slavoniju morate posjetiti

Božo Galić
Foto: Branimir Bradarić
Župan Božo Galić istaknuo je da u razvoju turizma itekako pomaže urođena gostoljubivost po kojoj smo nadaleko poznati

Svečanim otvorenjem Dana hrvatskog turizma u Dvorcu Eltz u Vukovaru i tradicionalnom dodjelom turističkih nagrada na imanju Kunjevci kod Vinkovaca druženje u Vukovarsko-srijemskoj županiji nije završilo. U duhu tradicije u najistočnijoj hrvatskoj županiji potrudili su se da sudionici najveće manifestacije u hrvatskom turizmu uživaju svim čulima. Pod nazivom ŠOR(t)cut do najbolje zabave u Slavoniji, domaćini su ponudili bogat program koji vodi atraktivnim turističkim rutama Srijema i Slavonije.

Virovitičko-podravska županija predstavila se na Danima hrvatskog turizma Za veliki skok broja turista zaslužna ulaganja od 270 milijuna kuna i srdačni ljudi

Plovidba Dunavom u Vukovaru i Iloku, Bosutom u Nijemcima, vožnja fijakerima, promatranje ptica, besplatni obilasci vukovarskih i iločkog muzeja, hologrami Ružičke i bana Šokčevića, obilazak županjske Ceste zlatne niti, gurmanska ruta, Rimski kutak i tematski obilazak Vinkovaca… samo su dio cjelogodišnje županijske ponude koja je i ovoga puta potvrdila da je apsolutni turistički hit na kontinentu. O tome svjedoče i brojne prestižne nagrade koje su proteklih godina došle u Vukovarsko-srijemsku županiju.

Razvijanje suradnje Čelnici hrvatskih županija posjetili Vojvodinu

– Iznimno mi je drago što smo imali prigode ugostiti turističke djelatnike iz čitave Hrvatske koji su se iz prve ruke mogli uvjeriti da je područje Vukovarsko-srijemske županije primjer promišljenog destinacijskog menadžmenta. U suradnji sa svim dionicima turizma na području naše županije osmislili smo atraktivne proizvode, imamo jasno zacrtanu strategiju razvoja, a u tome nam itekako pomaže urođena gostoljubivost po kojoj smo nadaleko poznati – rekao je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.