Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Razvijanje suradnje

Čelnici hrvatskih županija posjetili Vojvodinu

Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Želimo da Hrvati u Vojvodini ostvare što potpunija prava kao što ih imaju i Srbi u Hrvatskoj i u našoj županiji. Želimo biti poveznica između dvije države kako bismo pomogli u razvijanju boljih odnosa i suradnje, rekao je župan Božo Galić

Na poziv predsjednice Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasne Vojnić i predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova te uz podršku Veleposlanstva RH u Republici Srbiji, dužnosnici iz 18 hrvatskih županija boravili su u Vojvodini, gdje su obišli Suboticu i Novi Sad. Predstavnici hrvatskih županija razgovarali su s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, u Subotici i Tavankutu, a u Novom Sadu ih je primio predsjednik Pokrajinske vlade Vojvodine Igor Mirović.

Županija kreće s promocijom još jedne slavonske delicije Novi specijalitet - crni sendvič od slanine fajferice s jajetom, sirom i salatom

– Vukovarsko-srijemska županija već godinama pomaže hrvatskoj zajednici u Vojvodini, a potpisali smo i sporazume o suradnji s AP Vojvodinom, ali i s pojedinim okruzima s kojima možemo zajednički kandidirati za projekte koji se financiraju iz EU. Nedavno smo pomogli u kupnji Šokačke kuće u bačkom mjestu u Vajskoj, koja će služiti za okupljanje i djelovanje Hrvata, Šokaca, u očuvanju i promoviranju hrvatske kulture i identiteta. Želimo da Hrvati u Vojvodini ostvare što potpunija prava kao što ih imaju i Srbi u Hrvatskoj i u našoj županiji. Želimo biti poveznica između dvije države kako bismo pomogli u razvijanju boljih odnosa i suradnje – rekao je župan Božo Galić.

Poljoprivreda Putem radionica do legaliziranja proizvodnje pekmeza

Župani i zamjenici bili su gosti Festivala voća u Tavankutu, a zatim su s domaćinima, predstavnicima udruga, kulturnih ustanova i gospodarstvenicima razgovarali o statusu hrvatske manjine, problemima i mogućim projektima potpore.