Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Manifestacija “Okusi jeseni” ove godine okupila pedesetak izlagača

Požežani uživali u vrućim pečenim kestenima, medu i vrhunskom vinu

1/16
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Požeški okusi jeseni počeli su krštenjem vina. No slavonska jesen isto tako ne može proći bez slasnih domaćih kolača

Požeška Turistička zajednica i ove je godine organizirala tradicionalnu gastromanifestaciju “Okusi jeseni” koja je Požežanima i njihovim gostima donijela užitak u jesenskom obilju. U gradskoj pješačkoj zoni okupio se velik broj i posjetitelja i izlagača.

Akcija 'Zasadi drvo, ne budi panj' Mladi Požežani sadili drveće i dali svoj doprinos poboljšanju životne sredine

Zainteresirani su mogli uživati u vrućim pečenim kestenima, slasticama, medu, vrhunskoj vinskoj kapljici i drugim proizvodima domaćih proizvođača rukotvorina, suvenira i delicija. Bila su tu i brojna obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom voća, čajeva i ljekovitih biljaka, školske zadruge te kreativne udruge koje se bave izradom suvenira, igračaka i rukotvorina.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Više od 50 izlagača

– Ovo je još jedna manifestacija koju organiziramo za naše građane i goste koji žele doći u Požegu i s nama uživati u bogatstvu jeseni. Na tradiciji temeljimo puno naših događanja, a ovo je jedno od njih koje je postalo prepoznatljivo. Drago mi je što smo i ove godine okupili više od 50 izlagača na sajmu, što potvrđuje da idemo u pravom smjeru te da ove manifestacije konačno postaju i profitabilne za naše lokalne proizvođače i obiteljska gospodarstva - naglasio je gradonačelnik Puljašić.

Požega Shopping Capitol Nova destinacija za šoping i zabavu

Prezentaciju proizvoda pripremili su i brojni pčelari te vinari, a na manifestaciji su i dodijeljena priznanja najboljim pčelarima s područja županije. Šampionska titula pripala je Damiru Martiću iz Vidovaca, čiji je med proglašen najboljim i najukusnijim, dok su po kvaliteti odmah iza njega bili Tomislav Prpić i Davorin Kraker. Stari običaj krštenja mošta u mlado vino protekao je u znaku pučkog veselja. Ovogodišnji kum mladom vinu bio je vinski kardinal Vlado Bauer, a za dobru atmosferu pobrinuli su se članovi tamburaškog sastava Zlatna dolina.

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Besplatan razgled grada

– Ove godine na manifestaciju i jesenski sajam stiglo je pedesetak izlagača iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema s domaćim proizvodima, zimnicom, medom, sokovima, slasticama, suvenirima, rukotvorinama, prirodnim čajevima, suhomesnatim proizvodima. Za sve naše posjetitelje organizirali smo uz Udrugu vodiča Požeško-slavonske županije besplatan razgled grada koji održavamo već šestu godinu kako bismo svima koji to žele omogućili da što bolje upoznaju naš grad – poručila je Silvija Podoljak, direktorica Ureda Turističke zajednice Grada Požege.

U Požegi povećan broj i iznos stipendija te iznos naknada za novorođenčad Puljašić: Napredak moguć samo ulaganjem u mlade, znanjem i školovanjem

Foto: Ivica Galović/PIXSELL

Uz to, Udruga vinara i vinogradara Stjepan Koydl koja ove godine obilježava svoju 52. obljetnicu omogućila je u svom podrumu svim zainteresiranim gostima uživanje u degustaciji mladih vina požeških vinogradara.