Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
U Požegi povećan broj i iznos stipendija te iznos naknada za novorođenčad

Puljašić: Napredak moguć samo ulaganjem u mlade, znanjem i školovanjem

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
Odlučili smo da ćemo od 1. siječnja iduće godine za prvo dijete dati 2000 kuna, za drugo 3000 kuna, za treće 4000 kuna, za četvrto 5000 kuna i tako dalje – rekao je gradonačelnik

Grad Požega povećao je iznos i broj stipendija za studente i darovite učenike srednjih škola, a u izradi je i odluka o povećanju naknade za novorođenu djecu na području Grada Požege.

Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku Promovirana druga generacija studenata sveučilišnog studija energetike u Šibeniku

Veće stipendije

Tako će od 1. siječnja iduće godine, prema odluci gradonačelnika Darka Puljašića, studenti dobivati 1000 kuna, a učenici 500 kuna mjesečno. Povećan je i broj stipendija pa će se tako dosadašnjim požeškim stipendistima, njih trideset i troje, pridružiti 20 novih studenata, a bit će dodijeljeno i pet izvanrednih studentskih stipendija te tri redovite i jedna izvanredna stipendija za darovite učenike.

U gradskom se proračunu za tu namjenu u idućoj godini planira 600 tisuća kuna, što je za 250 tisuća kuna više u odnosu na ovu godinu.

– Promišljajući o proračunu i većem priljevu sredstava zbog rasterećenja i fiskalnog izravnavanja koje nam je Vlada RH omogućila, smatrali smo da dio toga novca moramo usmjeriti u one koji su najvažniji, a to su mladi našega grada. Stoga smo se odlučili za povećanje stipendija za studente i darovite učenike deficitarnih zanimanja. Na njih računamo da će nam pomoći kako bismo u ovom gradu zajedničkim naporima ostvarili napredak koji je moguć samo znanjem, školovanjem i ulaganjem u mlade – poručio je gradonačelnik Puljašić na konferenciji za medije.

deficitarni studiji Od ove akademske godine čakovečki studenti ne moraju vraćati stipendije

Djeca su budućnost

On je dodao da Grad ulaže i u mlade obitelji, a u skladu s tim je i odluka o povećanju naknada za novorođenu djecu.

– Odlučili smo da ćemo od 1. siječnja iduće godine za prvo dijete dati 2000 kuna, za drugo 3000 kuna, za treće 4000 kuna, za četvrto 5000 kuna i tako dalje. Nadamo se da će i ovo biti mjera koja pokazuje da Grad Požega prepoznaje potrebe te želi i tako promijeniti demografske trendove te dati podršku mladim obiteljima. Jer, djeca su naša budućnost i jamstvo da će ovaj grad živjeti i razvijati se – naglasio je Puljašić.