Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
OPĆINA GUNJA

Predstavit će projekte za zaštitu od poplava, uredit će se svetište...

Župan Božo Galić s načelnikom Antom Gutićem
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Župan Božo Galić s načelnikom Antom Gutićem razgovarao je o planovima za daljnji razvoj.

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, sa suradnicima, posjetio je Općinu Gunja, gdje je s načelnikom Antom Gutićem razgovarao o problemima mještana koja je 2014. godine stradala u katastrofalnim poplavama.

Vukovar Župan o novoj podjeli Hrvatske na statističke regije Galić: Nepravda iz 2012. godine napokon će biti ispravljena

Na sastanku je bilo riječi o posljedicama poplave koja je pogodila Gunju kao i druga sela županjske Posavine, ali i o obilježavanju pet godina od toga događaja 17. svibnja. Tada bi, kako je najavljeno, trebali biti predstavljeni projekti za zaštitu od poplava. Isto tako tijekom sastanka bilo je riječi i o poslovnoj zoni Velebit za čije dovršenje se očekuje pomoć županije i države te o uređenju svetišta Gospe Šumanovačke, koje datira iz 14. st., kako bi zasjalo u novom sjaju i postalo prostor koji na primjeren način može primiti hodočasnike i sve one koji ga obilaze.

Razgovaralo se i o lokalnom odlagalištu otpada, državnom prijelazu i gradnji novoga mosta Gunja - Brčko preko Save te radu Društva osoba s posebnim potrebama „Zvjezdice". Govoreći o situaciji u Općini, načelnik Gutić kazao je kako probleme koje su zatekli polako rješavaju u pozitivnom smislu te da su sada usmjereni na pripremu obilježavanja pete obljetnice.

Posjet javnim službama tradicionalno Župan Galić u posjetu djelatnicima javnih službi

- Dogovorene su brojne aktivnosti kojima će se dostojanstveno obilježiti taj dan u Općini Gunja. Dogovorili smo kako će Županija i Općina zajednički poslati dopis prema Ministarstvu prometa u kojem će se tražiti da se uvrsti u plan financiranja gradnje novog mosta Gunja - Brčko - rekao je Gutić.

Župan Galić napomenuo je kako su u dvije godine rada nove općinske uprave postignuti dobri rezultati te da se pored  problema i financijskih dugovanja koje su zatekli ide prema pozitivnom poslovanju. 

Slavonske delicije bile su tražene u Dubrovniku Šesti Poslovni susret vinara i ugostitelja – priprema vinskih karti u Dubrovniku Slavonski proizvodi jedini na stolu među vinima s krajnjeg juga

- Od katastrofalne poplave koja se dogodila prije pet godina, puno toga je učinjeno. U razvojnom smislu za Općinu Gunja, zajedno s Razvojnom agencijom i Vladom RH u okviru Projekta Slavonije, Baranje i Srijema, nastojimo realizirati projekte i ono što možemo učiniti sami iz proračuna i ono što možemo kandidirati prema europskim fondovima - rekao je  Galić.