Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Novi dom imat će 66 kreveta

Predstavljen projekt izgradnje studentskog doma u Petrinji

Studentski dom Petrinja
Foto: Sisačko-moslavačka županija

Zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić u prostoru Učiteljskog fakulteta u Petrinji nazočio je javnom predstavljanju potprojekta "Izgradnja studentskog doma u Petrinji".

Potprojekt se odnosi na izgradnju zgrade studentskog doma u Petrinji, čiji će kapaciteti prvenstveno biti namijenjeni Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu – Odsjeku u Petrinji, u kojem boravi oko 500 studenata, od kojih više od 70% živi izvan Sisačko-moslavačke županije, a čak 90% izvan Petrinje. Novi studentski dom imat će kapacitet od 66 kreveta, a osim smještajnih kapaciteta, u domu je planirana i studentska menza, kao i teretana, prostor za druženje i drugi sadržaji.

Izgradnjom studentskog doma značajno će se poboljšati kvaliteta studiranja. Također, realizacija ovog projekta, rečeno je, početak je bolje suradnje Županije i Sveučilišta, a očekuje se i uređenje Znanstveno-kulturno-obrazovnog centra u Županiji jer će se razmatrati dovođenje novih fakulteta i programa uz postojeći Metalurški fakultet u Sisku i Učiteljski fakultet u Petrinji.

– Očekujemo da postupak javne nabave bude vrlo brzo dovršen, tako da već ove godine, početkom jeseni, krene izgradnja studentskog doma u Petrinji. To je nadgradnja studentskog života, učeničkog života u Petrinji, nešto što grad dosad nije imao. Cijeli proces izgradnje studentskog doma financirat će se zajmom Svjetske banke, koji otplaćuje Vlada Republike Hrvatske – rekao je zamjenik župana Mihael Jurić. 

storyeditor/2024-06-24/smz_b_slager_plinovod.jpg Ulaganje u plinovod Bosiljevo – Sisak – Kozarac Jačanje plinske infrastrukture u županiji storyeditor/2024-06-24/smz_a_slager_ljetovanje__1_.jpg Splitsko-dalmatinska županija osigurava smještaj i puni pansion I ove godine besplatno ljetovanje za učenike 4. razreda u Splitu Školski sportski dan sisačko-moslavačka županija Na Školskom sportskom danu okupilo se 800 učenica i učenika