Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Ulaganje u prometnu infrastrukturu

Pri kraju radovi na cesti Prkovci – Babina Greda

1/3
Foto: Branimir Bradarić
Cesta Prkovci – Babina Greda duga je 11,2 kilometra, a radovi su vrijedni 20 milijuna kuna

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima i ravnateljem Županijske uprave za ceste Željkom Galićem obišao je radove na županijskoj cesti Prkovci – Babina Greda u dužini 11,2 kilometra, koji su pri samom završetku.

Najveći projekt Županijske uprave za ceste upravo je gradnja lokalne ceste 46017 od Prkovaca prema Babinoj Gredi koja je vrlo zahtjevna. Njezinim završetkom ostvarit će se višegodišnja želja stanovnika Kladavca da kroz naselje dobiju asfaltiranu cestu.

Projekt koji će donijeti boljitak i građanima i zaposlenima Otvorena zgrada Zavoda hitne medicinske pomoći u Vinkovcima

– Ova cesta danas vrijedi više od 20 milijuna kuna, a u budućnosti će vrijediti i puno više. Ona život znači te omogućava ovom dijelu naše županije da bude blizu autoceste. Cesta prolazi pored melioracijskog kanala, uz trasu budućeg kanala Dunav – Sava te povezuje naselje Kladavac, koje je dio Babine Grede, s općinom Ivankovo gdje su Prkovci i Retkovci. Njome je olakšan odlazak učenika u školu, ali i ostanak ljudi u ovom kraju. Cesta omogućava i razvoj seoskog turizma uz proizvodnju hrane, da se naši poljoprivredni proizvodi nađu na našim policama, što uz organizaciju poljoprivredne proizvodnje omogućava otvaranje brojnih novih radnih mjesta. Uz nju je i područje na kojem će se koristiti topla voda za proizvodnju električne energije, za staklenike, plastenike, za bazene i za lječilišta. Tako se stvaraju temelji razvoja zdravstvenog turizma. Ovo je područje kvalitetne hrastove šume, velikih lovišta koje je pogodno za razvoj i drugih oblika turizma što je izuzetno bitno za razvoj ovog kraja – rekao je Galić.