Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Biograd na Moru

Privatni iznajmljivači razmijenili iskustva s kolegama 
s Krka

Iznajmljivači na Krku
Foto: Turistička zajednica Biograd na Moru
Bilo je ovo kratko putovanje na kojem smo naučili puno toga novoga, stekli nova iskustva i nova prijateljstva, složni su iznajmljivači

Turistička zajednica Biograd na Moru organizirala je za svoje privatne iznajmljivače studijsko putovanje s primjerima dobre prakse na otok Krk. Namjera je bila upoznati obiteljsko mikropoduzetništvo u turizmu, pa su pri dolasku razgledali pršutanu i čuli priču o razvoju mikropoduzetništvu obitelji Žužić.

Slovenski vikend Slovenski vikend u Biogradu na Moru Danju rekreacija za cijelu obitelj, potom diskofešta u stilu ludih ‘70-ih, klape...

Nakon toga razgledali su grad Krk i tematsko ugostiteljski objekt Volsonis koji je ujedno i arheološko nalazište te gradske galerije, a u Baškoj Jurandvor, kompleks samostana sv. Lucije i mjesto otkrića Bašćanske ploče. O turizmu otoka Krka prezentaciju je održala direktorica TZ otoka Krka Majda Šale.

Svoju priču o razvoju obiteljskog mikroturizma s biogradskim privatnim iznajmljivačima podijelili su i vlasnici heritage hotela Forca, a poslovanje i razvoj obiteljskog poduzetništva prezentirala im je i obitelj Juranić koja u svojem vlasništvu već tri generacije ima obiteljsko gospodarstvo u Vrbniku.

Obitelj Juranić poznata je po vrlo uspješnome modelu spajanja poljoprivredne proizvodnje vina i organiziranih dolazaka turista na razgledavanje podruma s degustacijom vina, zatim po Kvarner food restoranu i jazz večerima.

– Bilo je ovo kratko, ali slatko studijsko putovanje na kojem smo naučili puno toga novoga, stekli nova iskustva i nova prijateljstva. Svaka čast domaćinima i još jedna velika zahvala Nedi Peneziću koji nam je organizirao program boravka – složni su u dojmovima putovanja biogradski iznajmljivači.

Zadarska županija u Kini Boao forum for Asia – azijski Davos Među svjetskom poslovnom elitom i Zadarska županija