Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 287 pregleda
ZBOG VELIKE SUŠE

Proglašena elementarna nepogoda u Vukovarsko-srijemskoj županiji

U odluci stoji i kako sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda obvezuju se Općinska / Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće - Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, temeljem Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda proglasio je danas elementarnu nepogodu od suše za područje Vukovarsko-srijemske županije. U pojašnjenu odluke navodi se kako je Povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Vukovarsko-srijemske županije predložio županu proglašenje elementarne nepogode od suše  koja je zahvatila istok Hrvatske od 5. srpnja do 1. rujna i stvorila brojne probleme na poljoprivrednim usjevima te uzrokovala velike materijalne štete. Odluka se odnosi na područje općina Andrijaševci, Babine Grede, Bogdanovaca, Borova, Bošnjaka, Cerne, Drenovaca, Gradišta, Gunje, Ivankova, Jarmine, Markušice, Negoslavaca, Nijemaca, Nuštra, Privlake, Starih Mikanovaca, Štitara, Tordinaca, Vođinaca i Vrbanje.

U odluci stoji i kako sukladno članku 28. Zakona o zaštiti od elementarnih nepogoda obvezuju se Općinska / Gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće  - Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete, te dostave Županijskom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, a procijenjene poljoprivredne štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi.