Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Na inicijativu Agro-klastera d.o.o.

Proizvođači mesa i mesnih proizvoda udružili se u klaster

Predsjednik klastera Vlado Ferbežar
Foto: Davor Javorović/PIXSELL
Za predsjednika Klastera proizvođača mesa i mesnih proizvoda izabran je Vlado Ferbežar, vlasnik OPG Ferbežar

Na inicijativu Agro-klastera d.o.o., tvrtke u vlasništvu županije, proizvođači mesa i mesnih proizvoda s područja Vukovarsko-srijemske županije udružili su se u klaster. Osnivačka skupština Udruge Klaster proizvođača mesa i mesnih proizvoda Vukovarsko-srijemske županije održana je u Otoku gdje je za predsjednika izabran Vlado Ferbežar, vlasnik OPG-a Ferbežar iz Otoka.

Vukovarsko-srijemska županija Potpore za 4 udruge Ukupno 60.000 kuna ovčarima, oračima, vinogradarima...

Ferbežar je rekao da želi da se proizvođači mesa i mesnih proizvoda s istoka Hrvatske što više probijaju na tržište izvan RH. Spomenuo je i da bi bilo vrlo važno otvoriti klaonicu na području grada Otoka. Tijekom izborne skupštine rečeno je i da se proizvođači moraju ujediniti i zajedno nastupati na tržištu kako bi mogli zaštititi svoje interese.

Proizvođači su mišljenja kako bi udruženi u klaster mogli diktirati određene uvjete na tržištu, realizirati projekte od zajedničkog interesa financirane od EU… Također, udruženi u klaster mogli bi krenuti i u veće isporuke trgovačkim lancima što pojedinačno ne mogu.

poljoprivreda ugovori o potporama Vukovarsko-srijemska županija potiče udruge iz poljoprivrede

– Kada nastupaš sam, malo toga možeš isposlovati, ali kada na tržištu nastupamo zajedno, onda je to nešto drugo. Vjerujem da zajedno možemo puno toga učiniti za boljitak proizvođača – rekao je Ferbežar.

Udruživanjem proizvođača mesa i mesnih proizvoda Agro-klaster nastavlja se s projektom udruživanja poljoprivrednika s područja Vukovarsko-srijemske županije. 

lubenice Proizvođači lubenica osnovali peti klaster u županiji Prije 15-ak godina pod lubenicama je bilo 250 hektara zemlje, a sad je tek 100-tinjak