Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Tvrtka 2Boots

Proizvode tkanine i izvoze u Italiju

Tvrtka 2Boots
Foto: Branimir Bradarić
Surađuju i sa svjetskim tvrtkama poput Balenciage, Guccija i Stelle Mccartney. Zapošljavaju 15 djelatnika, a planiraju nova zapošljavanja

U Poduzetničkom inkubatoru BIC Vukovar od lipnja posluje tvrtka 2Boots koja se bavi proizvodnjom pletenih i kukičanih tkanina, a zapošljava 15 djelatnika. Tvrtku je posjetila zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić.

Centar kompetencija Projekt EU za održivo korištenje drvne sirovine pokrenut u veljači Rosewood će pomoći da bolje iskoristimo potencijale šuma

– Već osam godina surađujemo s tvrtkom Vukovar tekstil. Također djelujemo i surađujemo s poznatim klijentima diljem svijeta kao što su primjerice Balenciaga, Gucci i Stella Mccartney. Sva proizvedena roba izvozi se u Italiju. Zbog povećanja obima posla i klijenata koji su zainteresirani za naše proizvode planiramo zaposliti još 10 do 15 djelatnika – rekla je direktorica tvrtke 2Boots Martina Hruškova.

Nakon obilaska pogona Mujkić je rekla kako je za Vukovar važna svaka novootvorena tvrtka i svako novo radno mjesto te da su otvoreni za sve nove investitore.

– Prema podacima Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje broj zaposlenih na području Vukovara kontinuirano raste. Od ljeta smo otvorili nekoliko tvrtki. Grad Vukovar je uistinu otvoren prema svim zainteresiranim investitorima. I ova tvrtka prima potporu Grada u obliku subvencionirane cijene zakupa prostora. Nadam se da ćemo do kraja godine imati bar još nekoliko novih tvrtki u gradu – rekla je Mujkić.

Igralište za pse u Vukovaru Uređenje Grad dobio još jedno igralište za pse