Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Završena opsežna energetska obnova novogradiške bolnice

Projekt koji će donijeti uštede, ali i poboljšati kvalitetu liječenja pacijenata

Foto: Bjelovarsko-bilogorska županija
U dvije bolnice u Županiji uloženo je oko 120 milijuna kuna – u brodsku 120 milijuna, a u novogradišku oko 80 milijuna kuna

Ispred novogradiške Opće bolnice govorilo se o dosad učinjenom u projektu energetske obnove i uređenja dijela odjela ginekologije, pedijatrije, polikliničkog odjela te odjela kirurgije i interne medicine.

ZAJEDNIČKA AKCIJA Umirovljeničke udruge od svojih će prihoda donirati najmanje 70.000 kn

Klimatizacija soba

Tom prilikom ravnatelj bolnice dr. Josip Kolodziej naglasio je da se radi o kompleksnom i vrijednom projektu koji je znatno pridonio energetskoj uštedi u Općoj bolnici Nova Gradiška, ali i unaprijedio kvalitetu boravka i liječenja pacijenata. Uz energetsku obnovu, zamjenu vanjske ovojnice i plastične stolarije, klimatizirane su i sobe na tim odjelima.

– Uštede su velike, stoga mogu reći da smo napravili veliku stvar. Promijenili smo i cijelu kotlovnicu u staroj bolnici tako da i u tome očekujemo znatne uštede. Radi se o projektu ukupno vrijednom 6,2 milijuna kuna, uz troškove nadzora radova od 170 tisuća kuna. U tijeku je i projekt energetske obnove nove bolnice vrijedan dvadeset milijuna kuna – kazao je dr. Kolodziej, uputivši veliku zahvalu Brodsko-posavskoj županiji, Gradu Novoj Gradiški i općinama na financijskoj podršci.

– Trebalo je nabaviti i opremu za liječenje oboljelih od koronavirusa, a u tome nam je pomogla Brodsko-posavska županija koja je kupila PCR uređaj vrijedan 320 tisuća kuna – dodao je Kolodziej.

RADOVI SLUŽBENO POČELI “Ovo je veliki zamah za gospodarstvo Zaprešića, ali i za cijelu Hrvatsku”

Brodsko-posavski župan Danijel Marušić nije krio zadovoljstvo dosad učinjenim.

– Radi se o projektu koji se financira iz europskih fondova. Jako sam sretan jer se po svemu vidi da se radi o projektima koji su itekako vrijedni i unapređuju sredinu u kojom živimo. Zahvalio bih svim sudionicima ovoga projekta koji su doista puno truda uložili da se sve ovo realizira – rekao je Marušić. Dodao je i da je iznimno zadovoljan radom obje bolnice u Brodsko-posavskoj županiji.

Realizacija projekata

– Prije svega, želio bih reći da sam iznimno zadovoljan radom ravnatelja obiju zdravstvenih ustanova. Realizirani su brojni projekti i znatno se unaprijedila kvaliteta bolničkog liječenja naših pacijenata. U brodsku bolnicu uloženo je oko sto dvadeset milijuna kuna, a u novogradišku bolnicu oko osamdeset milijuna kuna. Novogradiška je bolnica jedno veliko gradilište i nadam se da će se takvi uspješni projekti i nastaviti realizirati – istaknuo je župan Danijel Marušić.