Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
U osječkoj školi

Projekt Virtus osigurao visoku razinu obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu

ZAVRŠNA KONFERENCIJA iskorištena je i za svečano otvaranje Akademisa, doma Ugostiteljsko-turističke škole Osijek
Foto: Osječko-baranjska županija
Završna konferencija projekta Virtus, uspostave infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti

Završna konferencija projekta Virtus, uspostave infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti, čiji je nositelj Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, održana je proteklog tjedna. Tom je prilikom svečano otvoren Akademis, dom Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u samom centru grada. Partneri na projektu su Osječko-baranjska županija i Srednja strukovna škola Vinkovci, a suradnici su Javna ustanova Županijska razvojna agencija OBŽ-a, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Kubo d.o.o. i Obrtnička škola Osijek. Projekt je vrijedan 3,2 milijuna eura, a u cijelosti je financiran iz europskih fondova. Županija je u projekt dodatno uložila 377.522 eura.

– Od 2018., kada je Ugostiteljsko-turistička škola Osijek imenovana regionalnim centrom kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva, krenuli smo u veliki posao infrastrukturnih radova na našoj školi i domu Akademisu, a danas sa zadovoljstvom možemo reći da smo došli do kraja tog puta. Uspostavili smo novi objekt Akademis, poligon za provedbu nastave i vježbi gdje će naši učenici, odrasli polaznici, nastavnici i mentori brusiti svoja ugostiteljska znanja, vještine i kompetencije, kao i podizati razinu kvalitete zaposlenika u sektoru turizma i ugostiteljstva. Dobili smo stvarno izniman objekt s kvalitetnom i moderno opremljenom kuhinjom, sobama za smještaj učenika, gostiju, predavača i svih koji se uključuju u sustav obrazovanja, osposobljavanja i usavršavanja te jedan poligon za provedbu praktične nastave iz područja posluživanja. Adaptirali smo i suterenski dio UTŠO na Zelenom polju, gdje smo dobili iznimno vrijedan moderni pokazni praktikum kuharstva i slastičarstva u kojem smo već održali puno radionica, ugostili renomirane kuhare i chefove iz Hrvatske i inozemstva. Adaptirali smo i prenamijenili i prostore Srednje strukovne škole Vinkovci – naveo je Andrej Kristek, ravnatelj RCK UTŠO.

Dožupan Josip Miletić naglasio je ponos zbog projekta i rada RCK UTŠO.

– Projekt, čija je ukupna vrijednost 3,5 milijuna eura, omogućit će učenicima da kvalitetno akceptiraju sve vrijednosti nastave, da imaju kvalitetne praktikume, a učiteljima omogućiti dodatno razvijanje njihovih kompetencija – rekao je.

Izaslanstvo Osječko-baranjske županije predvođeno županom Ivanom Anušićem 23. listopada posjetilo je regiju Vinicja kojoj su ranije slali humanitarnu pomoć osječko-baranjska županija Iskustvo skrbi o ratnim veteranima podijelili s Ukrajincima NAJVEĆA rasprava vodila se o nedavnom požaru u osječkoj tvrtki Drava International Županijski vijećnici jednoglasni u odlukama Usvojene informacije o požaru te svinjskoj kugi u županiji OVIM nagradnim natječajem, istaknuto je, županija želi dodatno osnaživati poduzetničko ozračje i klimu na svom području Ukupni nagradni fond 11.150 eura Traje natječaj za "Najbolju poduzetničku ideju"