Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
Županijski vijećnici jednoglasni u odlukama

Usvojene informacije o požaru te svinjskoj kugi u županiji

NAJVEĆA rasprava vodila se o nedavnom požaru u osječkoj tvrtki Drava International
Foto: Osječko-baranjska županija

Županijski vijećnici jednoglasno su podržali Informaciju o požaru u krugu trgovačkog društva Drava International d.o.o., kao i Informaciju o afričkoj svinjskoj kugi u Osječko-baranjskoj županiji. Bile su to središnje točke prošlotjedne sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije. Prihvaćeno je i Izvješće župana Osječko-baranjske županije o radu u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja 2023. godine. Najveća rasprava vodila se o nedavnom požaru u Dravi International.

– Ovakvo što se više nigdje u Hrvatskoj ne smije dogoditi. Nažalost, dogodilo se ovdje i za to netko mora odgovarati. Čuli smo puno informacija, pa i onih koje do sada nisu javno izrečene, no evidentno je da su se određene stvari događale mimo zakona i pravilnika. A tko će za to odgovarati, odlučivat će nadležna tijela koja provode istragu i analize. Ovaj požar mora biti upozorenje svima, treba vidjeti koje su manjkavosti zakona i pravilnika, gdje se propisi nisu poštovali te pooštriti kontrole u vezi s gospodarenjem otpadom u cijeloj Hrvatskoj kako se ne bi dogodila ovakva ili slična katastrofa – naglasio je župan Ivan Anušić.

Što se tiče svinjske kuge, istaknuo je kako je Osječko-baranjska županija u zoni visokog rizika, a trenutačno je u zoni zabrane i ograničenja 131.000 svinja kod 3700 gospodarstava. Župan Ivan Anušić naglasio je kako je Osječko-baranjska županija još 17. srpnja započela s provedbom aktivnosti u smjeru sprječavanja širenja i proboja svinjske kuge na njezino područje.

OVIM nagradnim natječajem, istaknuto je, županija želi dodatno osnaživati poduzetničko ozračje i klimu na svom području Ukupni nagradni fond 11.150 eura Traje natječaj za "Najbolju poduzetničku ideju" PRVA su sjevernoamerička investicija u našoj županiji, a odnedavno ne i jedina jer uskoro s radom počinje i američka tvrtka Jabil, rekao je župan osječko-baranjski Ne ovisimo o institutima po Americi, inovativne patente možemo plasirati i odavde EcoCortec – uspješni i odgovorni prema zaposlenicima i zajednici PREDSTAVNICI svih pet slavonskih županija ugostili brojne uzvanike iz Bruxellesa i Hrvatske Slavonske županije na Tjednu regija i gradova U Bruxellesu o tehničkoj pomoći za zadržavanje talenata i pametnim selima