Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Lokalno partnerstvo za zapošljavanje BPŽ-a

Projektom 'Suradnja za uspjeh 3' pomažu ranjivim skupinama

Zapošljavanje
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Cilj projekta je da osobe koje su u određenom periodu života imale psihičke probleme vide vlastite kapacitete i postanu ravnopravni članovi društva

Na sjednici Skupštine lokalnog partnerstva za zapošljavanje Brodsko-posavske županije predstavljen je 1,7 milijuna kuna vrijedan projekt “Suradnja za uspjeh 3” županijskog Centra za razvoj, koji se u cijelosti financira sredstvima iz Europske unije.

Čardak - vidikovac Projekt razvoja cikloturizma i turističke infrastrukture Čardak iz doba Osmanlija na pašnjaku Iva

– Projekt je usmjeren na ranjive skupine definirane Strategijom razvoja ljudskih potencijala Brodsko-posavske županije, a to su nezaposlene osobe, osobe sa psihičkim smetnjama te učenici srednjih škola. Različitim aktivnostima pokušavamo utjecati na njihove kompetencije, razvijati vještine i unaprijediti njihovo znanje – kazala je Ivana Jelić iz Centra za razvoj Brodsko-posavske županije.

Motivacijskim i informatičkim radionicama te raznim edukacijama nastojat će im se približiti tržište rada.

Partneri na projektu su brodski Područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Upravni odjel za razvoj i europske integracije Brodsko-posavske županije te Udruga za unapređenje mentalnog zdravlja “Vrapčići”.

Vlak Suradnja Županije i Hrvatskih željeznica Do škole ili posla vlakom i busom, može, i to s jednom kartom

– Na projektu planiramo aktivirati više od dvadeset korisnika. Riječ je o osobama koje su u nekom trenutku života imale psihotične ili druge psihičke poremećaje i trenutačno su u rehabilitaciji u udruzi. Cilj je da im se podigne motivacija, da vide vlastite kapacitete, ojačaju svoj zdravi dio ličnosti i afirmiraju se kao ravnopravni članovi zajednice – pojasnila je Marta Kljajić Martić iz Udruge Vrapčići.

Na sjednici je predstavljen i rad Udruženja građana Nešto više iz Bosne i Hercegovine, koji u realizaciji projekta provode i one vezane za zapošljavanje na području općine Teslić.

sastanak župana marušića s predsjednicom Potencijali za ulaganja u Panonskom parku, Šaguljama, Luci Brod... Luka Brod Jedan od najvažnijih strateških projekata u Brodsko-posavskoj županiji Gradnja luke pridonijet će razvoju riječne plovidbe i sniziti troškove prijevoza