Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska 21 pregleda
Osmi kolegij župana

Proračun Zadarske županije i dalje stabilan, lani bio oko 230 milijuna kuna

Osmi kolegij župana
Foto: Zadarska županija
Resorna pročelnica Bibijana Baričević kazala je da će višak prihoda od oko 27 milijuna kuna biti utrošen namjenski

Proračun Zadarske županije lani je iznosio oko 230 milijuna kuna, za oko 12 posto više nego prethodne godine, rečeno je na 8. kolegiju župana. Resorna pročelnica Bibijana Baričević kazala je da će višak prihoda od oko 27 milijuna kuna biti utrošen namjenski, sedam milijuna kuna Općoj bolnici Zadar za podmirivanje dospjelih obveza prema dobavljačima te oko 10 milijuna kuna za ublažavanje posljedica od lanjskih poplava na cestovnoj infrastrukturi na području županije. Preostali višak, nešto više od 10 milijuna kuna, bit će raspoređen za aktivnosti i projekte upravnih odjela Županije.

Župan Božidar Longin dobio nagradu Obilježen dan sv. Florijana Longin: Vi ste uistinu naš ponos jer vatrogasac nije zanimanje, već poziv

Na kolegiju su izvješća o radu za 2017. podnijeli Narodni muzej Zadar, Kazalište lutaka Zadar, zdravstvene i socijalne ustanove kao i Županijska uprava za ceste. Narodni muzej Zadar ostvario je oko dva milijuna kuna vlastitih prihoda s naglaskom na izložbi M. Chagalla, a Kazalište lutaka 750.000 kuna. Kazalište lutaka posjetilo je 35.000, a Narodni muzej 100.000 posjetitelja.

Župan Božidar Longin dao je suglasnost Srednjoškolskom đačkom domu Zadar za raspolaganje imovinom za investicijske radove u sklopu kojih će biti uređen sanitarni čvor u 14 soba .

Župan Zlatko Komadina Primorsko-goranska županija Županija ostvarila suficit proračuna od 6,8 milijuna kuna