Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Zbog COVID-19 slabija sezona i u Topuskom, no nije sve tako crno...

Protuepidemijske mjere dovele do 60% popunjenosti smještaja

1/3
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Šest bazena kompleksa u Topuskom punjenih ljekovitom vodom i dalje su, unatoč epidemiji, mamac za kupanje. Tome pridonose i povoljne cijene ulaznica te popratna ponuda sadržaja

Poput ostatka zemlje, Top-terme i lječilište u Topuskom suočavaju se s posljedicama pada turističkog prometa zbog epidemije COVID-19, no popunjenost smještajnih kapaciteta im je, unatoč svemu, zadovoljavajući.

Energetska obnova Doma zdravlja Petrinja Nakon obnove ušteda na grijanju čak 60 %, uz manje CO2 u zraku

– Zanimljivo je da ni puno veći turistički kompleksi nemaju takvu popunjenost kakva je bila ovdje u lipnju, kada je prosjek popunjenosti smještajnih kapaciteta prelazio 60% u Top-termama, dok je onaj u lječilištu još i veći. Mislimo da je uzrok tome i rad na sigurnosti naših gostiju zbog čega se ovdje u potpunosti provode protuepidemijske mjere kako bismo zaštitili goste i bili sigurna destinacija za sve koji se odluče doći na odmor, jednodnevni izlet ili na terapije. Gosti to znaju i stoga dolaze, iako u manjem broju, te uživaju u sigurnom, zdravom i lijepom Topuskom – kazuje nam ravnatelj lječilišta Topusko i direktor Top-termi d.o.o. dr. Domagoj Mosler.

Prije početka ovogodišnje sezone kupanja, odnosno otvorenja vanjskih bazena, uložena su i znatna financijska sredstva čime su uređeni bazeni i okoliš, no na neke okolnosti ipak se ne može utjecati.

Projekt vrijedan 73 milijuna kuna za razvoj turizma Terme Lipik – projekt koji na mala vrata vraća Lipik na kartu turističkih destinacija

– Okolnosti uzrokovane pandemijom bolesti COVID-19 uzrokovale su značajno smanjenje dolazaka gostiju iz Bosne i Hercegovine na jednodnevne izlete, ali i na višednevni boravak i liječenje što je za Top-terme i lječilište Topusko velik gubitak s obzirom na to da su prijašnjih sezona gosti iz susjedne države bilježili 60% ukupnog posjeta na vanjskim bazenima. Svjedoci smo svakodnevnih promjena režima prelaska granice uvjetovanog epidemiološkom situacijom u BiH što dodatno otežava dolazak tih gostiju – pojašnjava dr. Mosler, ističući da je teško predvidjeti konačni rezultat sezone u pogledu noćenja, no kako su jedan unutarnji i pet vanjskih bazena punjenih ljekovitom termalnom vodom različite dubine i temperature, povoljna cijena ulaznica i bogata ponuda dodatnih sadržaja ipak mame posjetitelje.