Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
KArlovac

Prva maketa Zvijezde na otvorenom

1/4
Foto: Grad Karlovac
Maketa je djelo Deminutiv studia i arhitekte Marka Ambroša, te akademskog kipara Predraga Pavića uz konzultacije stručnjaka s Instituta povijesti umjetnosti, a izlivena je u Ljevaonici Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu

Grad Karlovac i gradska Turistička zajednica s ponosom su predstavili prvu maketu karlovačke Zvijezde na otvorenom. Radi se o kompozitnoj maketi koja prikazuje stanje Tvrđave u skladu s planom grada i tvrđave Karlovac iz 1783. godine, a istaknute su neke važnije građevine kao orijentiri u prostoru, prenijeli su iz gradske uprave.

Dobili novac iz EU Novi vrtić u Mahičnu spreman za 46 mališana

Maketa je postavljena u  parku u kojem se nalazi i skulptura Vjekoslava Karasa, na mjestu nekadašnjeg ravelina. Prostor je prilagođen za prihvat većeg broja posjetitelja i može služiti kao početna točka priče o Zvijezdi.

Foto: Grad Karlovac

Sigurno će doprinijeti boljem razumijevanju povijesti grada kod naših sugrađana, ali i posjetitelja koji često imaju problema s percepcijom što Zvijezda u stvari je, ali i našim lokalnim turističkim vodičima u kvalitetnijoj interpretaciji grada.

Suradnji Šumarske škole i tvrtke Zelenilo Nove klupe u parkovima, na sebi imaju i logo Karlovca

Maketa je djelo Deminutiv studia i arhitekte Marka Ambroša, te akademskog kipara Predraga Pavića uz konzultacije stručnjaka s Instituta povijesti umjetnosti, a izlivena je u Ljevaonici Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, gdje su izrađeni još neki karlovački spomenici. Vrijednost projekta je oko 300 tisuća kuna, a pripremao se godinu i pol.