Izbornik
Naslovnica Županije Zadarska
Adventski Vir: klizalište, paljenje adventskih svijeća uz vrhunsku svirku

Puno zabave za sve, najmlađima darovi, a za malo starije koncerti domaćih zvijezda

Advent na Viru
1/5
Foto: Kažimir Škrbić
U novu 2019. godinu Virane će uvesti Luka Nižetić uz bend Vista

Gotovo pet punih tjedana Virani i svi njihovi gosti uživat će u programu Adventa na Viru, manifestacije koja je s prvim svojim izdanjem osvojila otočane, virske vikendaše, turiste i sve posjetitelje iz okolnih mjesta.

arheološko istraživanje Lokalitet Smratina na Viru krije misterij dviju crkava u jednoj

Od spektakla otvorenja manifestacije i koncerta legendarne Crvene jabuke te otvorenja zimskog klizališta uz paljenje prve adventske svijeće, svake subote uslijedit će novi koncert velikih domaćih glazbenih imena, poput vječnog Nene Belana i njegovih Fiumensa (8. prosinca), grupe Dalmatino (15. prosinca), Giuliana i splitskih Diktatora (22. prosinca), dok će za Božić 25. prosinca na adventskoj pozornici nastupiti neizostavni Dražen Zečić sa svojim Banana bendom.

Bogatija tombola

U Novu 2019. godinu uvest će nas svojim koncertom i odbrojavanjem Luka Nižetić uz pomoć benda Vista.

Koncertima i paljenjima adventskih svijeća nisu iscrpljena sva događanja, jer će se za najmlađe tradicionalno organizirati zabavna radionica i uprizoriti doček Svetog Nikole uz animacijski program “Samarcande” (6. prosinca), a potom će sličan program biti i za svetu Lucu (13. prosinca).

Djedu Mrazu i njegovim poklonima virski mališani veselit će se u jutarnjim satima 20. prosinca, dok će se 26. prosinca uz nastup sjajne splitske grupe Tip Top organizirati tradicionalna Božićna biciklijada Zadar – Vir, koja u prosincu ove godine slavi značajan jubilej – 25. izdanje.

Foto: Kažimir Škrbić

Tim povodom na nagradnoj tomboli dijelit će se umjesto jednog čak dva bicikla – Mountain Bike i City Bike, a svi sudionici dobit će i kape Djeda Mraza. Svaka subota, osim koncerta hrvatskih estradnih zvijezda, bit će u znaku paljenja adventskih svijeća i puštanja lampiona.

– Vjerujem da ćemo bogatim programom s večernjim koncertima, radionicama za djecu, zimskim klizalištem te lijepo uređenim Trgom svetog Jure ispuniti sva blagdanska očekivanja i stvoriti lijepu atmosferu za obiteljsko okupljanje, druženje i zabavu – kaže Nina Peroš, event menadžerica destinacijske kompanije Vir turizam, koja uz sponzorstvo Općine Vir organizira sva događanja.

Foto: Kažimir Škrbić

Kako je iskustvo organizacije adventskog eventa svih proteklih godina bilo više nego pozitivno, cjelokupna priča ponavlja se i ove godine s programom koji su prepoznali svi Virani i njihovi gosti.

Vir S gotovo 114.000 noćenja ostvarenih u listopadu Vir je četvrta destinacija u Hrvatskoj Slovenci, Nijemci i Mađari ostvarili najviše noćenja na Viru

Obiteljska destinacija

– Cilj nam je kreirati programe i manifestacije koji u druženju, zabavi i veselju okupljaju stanovnike otoka, okolice Vira i cijele Zadarske županije. Također sve naše vikendaše želimo vratiti na otok u vrijeme tih manifestacija i blagdana, odnosno dati im lijepi povod za provođenje vikenda na otoku – ističe Peroš, naglasivši da virska destinacijska menadžment kompanija provodi programe sadržane u masterplanu turističkog razvoja uz bitnu odrednicu sadržaja svih programa – promociju Vira kao obiteljske destinacije. 

Najbolji adventski program jadranske Hrvatske

Vrhunski koncerti, dječji animacijski programi, paljenje adventskih svijeća, program na klizalištu i škola klizanja s predstavom na ledu u sklopu otvaranja klizališta – sve to i još više nudi ovogodišnja manifestacija Advent na Viru, koju su Udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani časopis Way to Croatia proglasili najboljim adventskim događajem u ruralnom dijelu obalne Hrvatske. Osim puštanja lampiona, druženja na zimskom klizalištu i uživanja u koncertima, svi će adventskih subotnjih večeri moći uživati u tradicijskim i gastronomskim delicijama po domaćoj recepturi – kroštulama, fritulama, vaflima, kao i u kuhanom vinu, vrućim čajevima, kobasicama, pivu i drugih blagdanskim delicijama.

- Svake subote imat ćemo večernje paljenje adventske svijeće i puštanje lampiona uz nastupe poznatih pjevača i grupa, dok u prijepodnevnom dijelu programa imamo bogat dječji i zabavni program. Bit će za svakoga ponešto - naglašava menadžerica kompanije Vir turizam Nina Peroš raznovrsnost ovogodišnjeg adventskog programa na Viru.

Program adventa

6. prosinca

10:00 – 12:00: “Dolazak Svetog Nikole na Vir“; jutarnji dječji program, radionice i animacija. Izrađivat će se čizmice i dekoracije uz minidisko i igre

8. prosinca

18:00 – 21:00 Paljenje 2. adventske svijeće, puštanje lampiona i koncert Nene Belana & Fiumensa

13. prosinca

10:00 – 12:00: “Božićna bajka sa Svetom Lucom”; jutarnji dječji program, radionice i animacija. Najmlađi će se učiti sijanju pšenice uz minidisko i igre, a sveta Luce priprema i poklone

15. prosinca

18:00 – 21:00: Paljenje 3. adventske svijeće, puštanje lampiona i koncert grupe Dalmatino

20. prosinca

10:00 – 12:00: “Djed Mraz na Viru”; jutarnji program, podjela poklona školskoj i vrtićkoj djeci. Gledat će se predstava ”Čarobni trenutci s Djedom Mrazom”, dok će se na radionici izrađivati pisma. U posjet dolaze Olaf i Elsa

22. prosinca

18:00 – 21:00: Paljenje 4. adventske svijeće, puštanje lampiona i koncert Giuliana i benda Diktatori

25. prosinca

20:00 – 23:00: Božić; koncert Dražena Zečića i Banana benda

26. prosinca

12:00 – 15:00: 25. Božićna biciklijada Zadar – Vi;

31. prosinca

20:00 – 01:00: Novogodišnja noć; grupa Vista i koncert Luke Nižetića

3. siječnja

17:00 – 18:00: Koncert božićnih pjesama; klapa Puntadura i druge klape u crkvi svetog Jurja

međunarodni turistički sajam Turistička ponuda Vira predstavljena na sajmu u Londonu Vir Interstas međunarodna turistička smotra Zlatni Interstas osvojila kompanija “Vir turizam”