Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
PROJEKT VRIJEDAN 13,8 MILIJUNA KUNA

Putničko pristanište spremno čeka kruzere

Foto: Osječko-baranjska županija
Do Osijeka je prije pandemije dolazilo i do 150 kruzera

Na osječkoj Promenadi, u samom centru grada, između Vodenice i restorana Galija, otvoreno je Putničko pristanište Osijek koje je namijenjeno za prihvat kruzera na međunarodnim riječnim krstarenjima.

Jedinstveni projekt Osječko-baranjske županije, ove godine još veće pogodnosti Uz potporu Županije, stambeni krediti bez kamata, a iseljavanje se smanjuje

– Ovim projektom unaprijedit ćemo turističku ponudu i vidljivost te olakšati turističke posjete Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, na čemu smo puno radili u posljednje četiri godine. Do Osijeka je prije pandemije dolazilo i do 150 kruzera, a kada se epidemiološko stanje opet stabilizira, pristanište će se koristiti u punoj namjeni. Taj i ostali projekti koje provodimo, poput Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće, Gospodarskog centra i drugih, važni su za razvoj županije, ali i cijelog područja istočne Hrvatske – kaže župan Ivan Anušić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na otvaranju je istaknuo kako je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture financiralo izgradnju pristaništa s 13,8 milijuna kuna, a time je dalo važan doprinos razvoju turizma u Osječko-baranjskoj županiji.

POZNATI DOBITNICI NAJVIŠIH PRIZNANJA Lidiji Bajuk titula počasne građanke

Dodao je kako će Vlada RH i u novoj financijskoj perspektivi nastaviti Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, a među ostalim projektima europskim sredstvima financirat će se izgradnja novog Kliničkog bolničkog centar Osijek, Regionalnog distribucijskog centra za voće i povrće te projekt na lokaciji bivšeg OLT-a, gdje će se stvoriti novi kvart.