Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Blagdanski prijam učenika

Putujte svijetom, učite od drugih, ali vratite se domovini

Foto: pszupanija.hr
Župan je pozvao mlade da nikada ne budu zadovoljni onim što misle da je dovoljno, nego da traže uvijek više, kritiziraju, ali i daju prijedloge

U županijskoj vijećnici u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana održan je prijam i dodjela nagrada učenicima, mentorima i ravnateljima osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije za uspjehe na natjecanjima u 2019. godini. Nagrade su podijeljene za osvojena prva tri mjesta na državnim natjecanjima te za sudjelovanje na državnim smotrama na kojima nema rangiranja uspjeha. Riječ je o natjecanjima i smotrama koja se nalaze u katalogu Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih te Hrvatskog školskog sportskog saveza.

Župan svečano potpisao ugovore o stipendijama Županija za 103 stipendije učenicima i studentima izdvojila 860 tisuća kuna

Župan Alojz Tomašević čestitao im je na postignutim rezultatima i poželio uspjeh i u daljnjem školovanju i radu.

– Primijetio sam da su ovdje i neka poznata imena, a poznati su mi od prijašnjih godina kada su također bili nagrađeni za svoj uspjeh. Drago mi je što je tako i što vas jedna nagrada neće zaustaviti u tome da iduće godine budete još bolji i da nastavite raditi ono u čemu ste dobri i što volite – rekao je Tomašević.

On je pozvao mlade da nikada ne budu zadovoljni onim što misle da je dovoljno, nego da traže uvijek više, kritiziraju, ali i daju prijedloge.

– Imate pravo sanjati i nemojte da vam te snove netko oduzme. Putujte svijetom, učite od drugih, ali vratite se prelijepoj domovini i ta prikupljena znanja podijelite ovdje – poručio je župan okupljenim učenicima.