Izbornik
Naslovnica Županije Osječko-baranjska
USPJEŠNA SURADNJA

Radionica MATHOS Web Development Bootcamp za edukaciju nezaposlenih osoba

Dožupan Josip Miletić i dekan prof. dr. sc. Kristian Sabo potpisali su novi, već treći Sporazum o suradnji Županije i Fakulteta
Foto: Osječko-baranjska županija
Suradnja OBŽ-a i Fakulteta primijenjene matematike i informatike u Osijeku potvrđena je novim ugovorom

Uspješna suradnja Osječko-baranjske županije i Fakulteta primijenjene matematike i informatike u Osijeku potvrđena je novim ugovorom. Dožupan Josip Miletić i dekan prof. dr. sc. Kristian Sabo potpisali su novi, već treći Sporazum o suradnji Županije i ovog Fakulteta u provođenju bloka radionica MATHOS Web Development Bootcamp. Primjer je to uspješnog povezivanja županijske uprave, visokog obrazovanja i znanosti te gospodarstva sa zajedničkim ciljem unapređenja kvalitete obrazovanja, pomoći dugotrajno nezaposlenim osobama i poboljšanja stanja u gospodarstvu.

– Već treću godinu zaredom potpisujemo sporazum o suradnji za edukaciju nezaposlenih osoba, vrijedan oko 13.000 eura kojim će se educirati 20 osoba. Važno je istaknuti da su prethodni polaznici vrlo brzo pronašli zaposlenje, a upravo to je cilj Osječko-baranjske županije, ovakvim i sličnim mjerama dodatno poticati gospodarstvo – kazao je dožupan Miletić.

– Jedan od strateških ciljeva Fakulteta primijenjene matematike i informatike je suradnja s gospodarstvom, što znači i provedbu aktivnosti koje imaju utjecaj na razvoj gospodarstva. Stoga smo prije dvije godine započeli ovaj projekt, koji je već dao rezultate jer je većina do tada nezaposlenih osoba nakon edukacije pronašla posao. Projekt se stoga nastavlja – kazao je dekan Sabo.

Naglasio je kako kandidati za polaznike prolaze klasifikacijski postupak, a sve aktivnosti Fakultet provodi u suradnji s tvrtkama.

Županijska pročelnica Ivana Katavić Milardović istaknula je kako je ovo je još jedan u nizu projekata kojima Osječko-baranjska županija stvara stimulativno okruženje za razvoj gospodarstva i daje svoj doprinos pozitivnim trendovima.

– Prema dosadašnjim iskustvima, projekt je urodio dobrim rezultatom jer je velik dio polaznika uspio naći posao. Osim Županije i Fakulteta, u provedbu projekta uključeni su HZZ i tvrtka Mono d.o.o. koja ima praktična iskustva te daje svoj doprinos da polaznici steknu znanja primjenjiva na tržištu rada – kazala je pročelnica.

Predviđeno je 30 projekata u pripremi i provedbi, a za javnopravna tijela s područja naše županije realizirali smo 74 projekta čija je vrijednost 180 milijuna eura Osječko-baranjska županija Cilj je osvještavanje javnosti o potrebi povlačenja sredstava iz EU fondova POVELJA HUMANOSTI dodijeljena im je za poduzimanje djela kojima je, uz rizik i samopožrtvovnost, od drugih otklonjena prijeteća pogibelj, kojima su spašeni ljudski životi i sačuvana materijalna dobra Dobri, hrabri i humani ljudi Povelje humanosti vatrogascima, vozaču Hitne i darivateljima krvi ULAGANJEM u gospodarstvo siguran sam da možemo utjecati i na poboljšanje demografske slike, a to i činimo, istaknuo je župan Mato Lukić Županijski vijećnici OBŽ prihvatili proračun u iznosu od 250,6 milijuna eura "Proračun za 2024. osigurava nastavak stabilnog rada i razvoja županije"