Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Županja

Radnici nezadovoljni ponuđenim, nastavljaju štrajk

Štrajk
Foto: Branimir Bradarić
Poslodavac županjske tvornice kombajna Same Deutz Fahr Žetelice ponudio je povećanje plaće za oko 500 kuna a radnici su tražili 750 kuna i osam posto dodatka na posebne uvjete rada

Radnici županjske tvornice kombajna Same Deutz Fahr Žetelice nastavit će štrajk koji su počeli prije tjedan dana nezadovoljni malim plaćama, jer im je neprihvatljiva ponuda poslodavca kojim im je, umjesto traženih 750 kuna i osam posto dodatka na posebne uvjete rada, u srijedu ponudio povećanje plaće za oko 500 kuna.

Štrajk štrajk u županjskoj tvORNICI KOMBAJNA 'Kako da preživimo s 3500 kuna bruto?!'

- Naš plan je da pozovemo ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislava Tolušića koji je 29. studenoga bio u ovoj tvornici i slikao se na kombajnu i tvrdio kako je to super firma, a nije pitao kolike su plaće radnika. To ćemo napraviti javno, a poslat ćemo mu i pismo da bude naš posrednik prema talijanskom vlasniku - rekao je na konferenciji za novinare regionalni povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske - Industrijskog sindikata, Antun Štivić.

 Po riječima sindikalnog povjerenika u Same Deutz Fahr Žetelice Marka Ivkošića, poslodavac je pokušao sudskim putem osporiti pravo radnicima na štrajk, ali je sud odbacio tužbu poslodavca.

Goran Marić Županja Nazire se rješenje problema za stanovnike Šećerane

- Pokušali su nam osporiti odluke koje smo mi donijeli o rasporedu djelatnika na poslovima i zadacima koji se ne mogu prekidati. Mislim da je njihov cilj zapravo bio da dobiju na vremenu, da se cijeli proces otegne i da dođe do arbitraže, što bi odgodilo sam štrajk. To bi njima išlo u prilog i u tome je zapravo i bit ove cijele priče - rekao je Ivkošić dodajući kako je ponuda poslodavca o povećanju plaće za oko 500 kuna neprihvatljiva.

Poručio je da se štrajk, koji podržava više od 300 od ukupno oko 400 radnika, nastavlja do ispunjenja sindikalnih zahtjeva.

Papučice za bebe - bebičice Primaljina kreacija Bebičice iz Slavonije u svijet