Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Okrugli stol o projektima i investicijama

Ravnatelji javnih ustanova na skupu o zaštiti prirode

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Ravnatelji su obišli i zaštićena te područja europske ekološke mreže Natura 2000 u Brodsko-posavskoj županiji

Nadolazeći i tekući projekti i investicije u sektoru zaštite prirode bile su glavne teme okruglog stola ravnatelja županijskih javnih ustanova za zaštitu prirode iz čitave Hrvatske, održanog u županijskoj vijećnici u Slavonskom Brodu.

Županija s partnerima uspješno završava projekt “Pametne škole” Učenici uštedjeli energiju i opremili školu, a struju će isporučivati HEP-u

Pomoćnik ministra za zaštitu prirode Igor Kreitmeyer govorio je o nacionalnom projektu razvoja okvira za upravljanje ekološkom mrežom Natura 2000 koji se provodi u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. Korisnik projekta vrijednog 186 milijuna kuna je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, a kao suradnici sudjelovat će i sve javne ustanove koje upravljaju zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže.

Kreitmeyer je ukazao i na zabrinjavajući trend smanjenja bioraznolikosti u Europi i svijetu te na sve veću važnost i odgovornost sektora zaštite prirode u usporavanju i okretanju ovoga negativnog trenda. Okrugli stol bio je prva od aktivnosti u sklopu trodnevnog skupa na kojemu su organizatori iz Javne ustanove Natura Slavonica predstavili gostima prirodne vrijednosti kojima upravljaju te provedene, tekuće i planirane projekte. Ravnatelji su obišli i zaštićena te područja europske ekološke mreže Natura 2000 u Brodsko-posavskoj županiji.

Sudionike skupa pozdravili su zamjenik župana Stjepan Bošnjaković i ravnatelj Javne ustanove Natura Slavonica Josip Bodrožić Džakić.

Rafinerija nafte Brod Okrugli stol o onečišćenju zraka u Slavonskom Brodu Najveći problem za zdravlje su lebdeće čestice