Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Tribina “Participativna kultura, kultura budućnosti”

Razvoj kulturne scene uz sudjelovanje građana

Foto: Branimir Bradarić
Partneri na projektu su Grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar, OMH Vukovar, KUD Kolo, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav, Društvo Hrvatska žena Vukovar

U okviru projekta “Psst! – Partnerstvo u scenskom stvaralaštvu – Razvoj modela sudioničke scenske kulture u Vukovaru“ u Hrvatskom domu Vukovar održana je tribina “Participativna kultura, kultura budućnosti”. Kako je rečeno, riječ je o projektu koji financira EU kroz Europski socijalni fond, a na tribini su govorili Martina Uglik iz Mirovne grupe mladih Dunav iz Vukovara, Sanja Vuković Čović iz PRONI Centra za socijalno podučavanje iz Osijeka i Željka Kovačević iz udruge Fade in iz Osijeka. Predstavile su po jedan projekt participativne kulture koji provode u svojim udrugama, odnosno projekte koji uključuju građane u oblikovanje i provedbu kulturnih politika, odlučivanje o kulturi i stvaranje kulturnih sadržaja.

Ravnateljica Mirela Hutinec Konstituirano Kulturno vijeće Grada Vukovara

– Razmjena iskustava s ove tribine poslužit će nam za finalno oblikovanje strategije budućeg savjeta za scensko stvaralaštvo grada Vukovara. U taj ćemo savjet uključiti gradske institucije i udruge i tako probati stvoriti sinergiju kako doći do potreba potencijalnih projekata, odnosno kako razvijati scensku kulturu kroz participaciju građana u njezinom oblikovanju – rekao je moderator tribine Davor Garbac iz Vukovarske razvojne agencije.

Partneri na projektu su grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar, Ogranak Matice hrvatske Vukovar, Kulturno – umjetničko društvo Kolo, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav, Društvo Hrvatska žena Vukovar.