Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Grad Sveta Nedelja odabrao je izvođača radova

Reciklažno dvorište otvara se u studenom

Foto: Grad Sveta Nedelja
Ukupna vrijednost projekta je 3 milijuna kuna, a 85 posto dolazi iz fondova EU. Riječ je o 2,48 milijuna kuna

Uskoro će početi izgradnja reciklažnog dvorišta u Svetoj Nedelji, a za taj je posao odabrana tvrtka HIS d.o.o. Radovi će trajati četiri mjeseca, a uključivat će gradnju prometno-manipulativnih površina, sustava vodoopskrbe i odvodnje, sagradit će se i objekt za osoblje, uvest će se elektroinstalacije i postaviti ograda, izvest će se radovi krajobraznog uređenja i opremiti samo dvorište. Radovi se izvode u sklopu provedbe projekta izgradnje reciklažnog dvorišta – Grad Sveta Nedelja koji je sufinanciran bespovratnim sredstvima iz Kohezijskog fonda u iznosu od 2,48 milijuna kuna, što je 85 posto prihvatljivih troškova projekta. Reciklažno dvorište je površine 1700 četvornih metara, a otvorenje se očekuje u studenom.

izložba u Strasbourgu Sveta Nedelja grad je koji promiče inovacije

Podsjetimo, Grad Sveta Nedelja je lani sklopio Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za ovaj projekt s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 3 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi projekta su 2,92 milijuna kuna. Zamjenik gradonačelnika Svete Nedelje Davor Nađi rekao je da je ovo izvrstan primjer uspješnog korištenja sredstava Europske unije, te da je izrazito ponosan što su iz Kohezijskog fonda uspjeli osigurati bespovratna sredstva za gradnju reciklažnog dvorišta u visini od čak 85 posto troškova.

– Na Gradu je da svojim građanima osigura adekvatan prostor za odvajanje otpada, kako bi oni i dalje uspješno podizali razinu ekološke svijesti i čuvali naš Grad lijepim i čistim – kazao je zamjenik gradonačelnik Davor Nađi. 

Otvorena vrata gradonačelnika ostaju u istom terminu, ponedjeljkom od 13 do 16.30 sati Prilagođavaju se potrebama građana Gradske službe ponedjeljkom rade do 18:30 sati U sklopu projekta “Say hello to the world” koji spaja djecu diljem svijeta Vrtićanci posjetili gradonačelnika Sv. Nedelje