Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
Župan Božo Galić u radnom posjetu Općini Lovas

Rekordan broj prvašića – 17

Božo Galić
Foto: Vukovarsko-srijemska županija
Cilj nam je omogućiti našim žiteljima, a posebno mladima, ostanak i opstanak u našoj općini, rekla je načelnica Tanja Cirba

Rekonstrukcija državne ceste D2 u naselju Opatovac nakon izgradnje sustava vodovoda i kanalizacije, izgradnja hladnjače i uspostava Centra za navodnjavanje – samo su neke od tema koje su se našle na dnevnom redu tijekom nedavnog posjeta vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića Općini Lovas. Župan je, naime, održao radni sastanak s načelnicom Tanjom Cirba i njezinim suradnicima, a razgovaralo se i o projektu zimske luke u Opatovcu, projektu navodnjavanja, ali i problematici akumulacije Opatovac.

Festival u Ulmu Župan Božo Galić na 11. Međunarodnom dunavskom festivalu u Ulmu Dunav nudi još bolje prilike za gospodarstvo, turizam i nove tehnologije

O izgradnji hladnjače

– Razgovarali smo o gospodarskim projektima kojima želimo doprinijeti razvoju ovoga kraja. Sa zadovoljstvom ističem kako se povećao broj djece u osnovnoj školi i u vrtiću. Ove godine upisujemo u prvi razred 17 učenika, što je najveći broj djece do sada. Cilj je omogućiti našim žiteljima, a posebno mladima, ostanak i opstanak u našoj općini ali i kvalitetniji život svima – ponosna je načelnica Cirba.

Dodala je kako su istaknuli najvažnije projekte, a na tom je popisu svakako izgradnja Zimske luke u Opatovcu, koja je vrijedna 25 milijuna kuna. Od velikog je značaja za kraj i projekt navodnjavanja i akumulacije u Opatovcu, u kojeg je dosada uloženo 30 milijuna kuna.

– Izgradnja hladnjače vrijedna je 20 milijuna kuna. U ovom trenutku razgovaramo o izradi projektne dokumentacije, a koristila bi je naša poljoprivredna gospodarstva. Nama je svako radno mjesto važno i tu nastojimo učiniti sve što možemo, a imamo i potporu našega župana i Vukovarsko-srijemske županije – poručila je načelnica. Župan Galić najavio je tom prilikom i potpisivanje Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema u Vinkovcima (zbilo se u petak, nap.a.).

Strateški projekti

Istaknuo je kako očekuje da i projekti Općine Lovas budu uvršteni u Sporazum, uz ostalih deset strateških projekata, među kojima je izdvojio Agrotehnološki centar za skladištenje i doradu povrtlarskih i voćarskih kultura i Drvno-tehnološki centar. Naveo je kako su to isključivo gospodarski projekti.

Pohvalio je rad i dobru suradnju s Općinom Lovas te obećao podršku Županije kao i dosad. Na sastanku su sudjelovali i gospodarstvenici s područja općine Lovas te su župana Galića upoznali sa svojim radom i problemima s kojima se susreću.

poljoprivreda ugovori o potporama Vukovarsko-srijemska županija potiče udruge iz poljoprivrede