Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 302 pregleda
Uručili im ključeve

Riješeno stambeno pitanje za pet vukovarskih obitelji

Stambeno zbrinjavanje u Vukovaru
Foto: Branimir Bradarić
Na području grada Vukovara ove godine bit će podijeljeno 130 stanova

U okviru Programa stambenog zbrinjavanja u Vukovaru danas je upriličeno svečano uručenje ključeva i potpisivanje Ugovora o najmu s korisnicima koji se nalaze na listi prvenstva za stambeno zbrinjavanje. Dodijeljena su četiri stana i jedna obiteljska kuća na području grada s čime je riješeno stambeno pitanje za pet obitelji.

- Ove godine podijelit ćemo rekordnih 130 stanova na području grada Vukovara. Među tim stanovima su i 52 stana koja su bila prazna, odnosno, nisu bili korišteni, a koje smo vratili i ponovno ćemo ih dodijeliti obiteljima koje se nalaze na listi za stambeno zbrinjavanje - rekao je državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Foto: Branimir Bradarić

Napomenuo je i kako se na listi za stambeno zbrinjavanje samo na području Vukovara nalazi 1018 zahtjeva dok ukupan broj zahtjeva u cijeloj Hrvatskoj iznosi 2697 zahtjeva. Mažar je najavio kako će se nastaviti i dalje raditi na stambenom zbrinjavanju obitelji te da će se to raditi obnovom postojećih stanova, izgradnjom novih, ali i dodjelom stanova koji su porazni i ne koriste se.

Prema nekim procjenama u Vukovaru postoji preko 300 praznih stanova koji se ne koriste. Najavio je i početak izgradnje dvije nove stambene zgrade u Vukovaru te istaknuo kako očekuje da će sljedeće godine stambeno zbrinuto biti 200-ak obitelji. Prema njegovim riječima novi sustav bodovanja, prema kojemu se dodjeljuju stanovi, neće nikoga ugroziti s tim da i dalje prednost kod dodjele stanova imaju obitelji s prebivalištem na području Vukovara. Obitelji koje se stambeno zbrinjavaju potpisuju ugovor prema kojemu moraju koristiti stan te plaćaju zaštićenu najamninu od 2,7 kuna po kvadratnom metru.