Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
STEMoslavina 2020.

Robotički kamp za djecu održan u Moslavačkoj Slatini

Foto: Sisačko-moslavačka županija
Na kampu su se okupila 22 polaznika iz cijele Hrvatske, a glavni im je projekt bio izrada robotske kosilice

Tijekom proteklog tjedna u Moslavačkoj Slatini u prostoru ‘Vimal akademije’ održan je besplatan robotički kamp za djecu od 5. do 8. razreda. Organizator kampa "STEMoslavina 2020.” je Robotičko-informatički klub Popovača u suradnji s Hrvatskim robotičkim savezom.

Gradnja Središnjeg paviljona sisačke Opće bolnice Radovi gotovi do kraja godine, prvi pacijenti očekuju se u veljači

– Na kampu su sudjelovala 22 polaznika koje je pratilo šestero mentora kroz tri radionice. Radila se Cospace robotika, micro:bit maqueen robotika te arduino automatika – rekao je predsjednik Robotičko-informatičkog kluba Popovača Vlado Lendvaj.

Otvorenju kampa nazočio je i zamjenik župana Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec koji je čestitao organizatorima izrazivši zadovoljstvo što se kamp poput ovoga održava upravo u Moslavini.

– Izuzetno sam zadovoljan što vidim ovakav kamp u našoj županiji u organizaciji RIK Popovača koji je do sada ostvario velike uspjehe. Dobro je i što je od 22 polaznika samo jedan iz naše županije dok su ostali iz drugih dijelova Lijepe Naše. Tako se povezuju nadarena i zainteresirana djeca iz svih dijelova Hrvatske, a to ide i k našem cilju da budemo regionalni centar gaming industrije te da okupljamo mlade iz cijele Hrvatske.

Bespovratne potpore 41 milijun kuna za poduzetnike, općine, gradove, ustanove...

Ovo su počeci u tom razvoju igara i razvoju informatičko-robotičkog pristupa što je budućnost. Mladi ovdje razmjenjuju iskustva, a kvalitetni predavači prenose im svoje znanje – rekao je dožupan Rosavec izrazivši nadu da će sličnih projekata biti više te je obećao da će oni imati potporu Županije.