Izbornik
Naslovnica Županije Sisačko-moslavačka
Bespovratne potpore

41 milijun kuna za poduzetnike, općine, gradove, ustanove...

1/2
Foto: Sisačko-moslavačka županija
Bespovratna sredstva uručena su gradovima, općinama, ustanovama te poduzetnicima, a 400.000 kuna za uređenje školskog igrališta u Topuskom dobila je i Županija, čiji je dožupan Rosavec potpisao ugovor

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u prostoru Poduzetničkog inkubatora PISMO u Novskoj uručeni su ugovori o dodjeli bespovratnih nacionalnih i europskih sredstava.

PISMO edukacija Uručene nagrade najboljima za izradu videoigre šaha

Četrdeset jedan korisnik, a sredstva su ovim ugovorom dobili poduzetnici, ustanove i jedinice lokalne i regionalne samouprave, dobio je ukupno 41 milijun kuna. Ugovore je uručila pomoćnica ministra Katica Mišković, koja je naglasila da je na područje Sisačko-moslavačke županije u mandatu aktualne Vlade plasirano 1,9 milijardi kuna.

U Novsku 21 ugovor

– U ovoj je županiji završilo 1,9 milijardi kuna od ukupno 10,7 koliko je bilo na raspolaganju cijeloj Hrvatskoj i te brojke govore jako puno. Od današnjeg 41 ugovora koji smo podijelili, njih 21 odnosi se na poduzetnike s područja Petrinje i to je još jedan pokazatelj da Vlada, osim što pomaže jedinicama lokalne samouprave, i poduzetnicima direktnim potporama dodjeljuje sredstva – rekla je Katica Mišković objasnivši da je ovaj put malim poduzetnicima i obrtnicima otišlo sedam milijuna kuna.

Zahvaljujući nacionalnim i europskim sredstvima, u Novskoj je u ovoj godini pokrenuto 160 milijuna kuna novih investicija, istaknuo je gradonačelnik Novske Marin Piletić.

Turistička edukacija za 30-ak interpretatora hrvatske tradicijske kulture Učili o nošnji, folkloru, ali i kako osmisliti turističku ponudu koja se temelji na baštini

– Ovaj je put hotel Knopp, investiciju vrijednu 32 milijuna kuna, Ministarstvo poduprlo s 300.000 kuna, a i na drugim natječajima očekujemo sredstva. Ministarstvo regionalnog razvoja pokreće i subvencionira sve one projekte koji su Novskoj važni, nekad su to ceste, nekad je to hotel Knop, nekad dječji vrtić – dodao je gradonačelnik Novske.

Ovo je velik dan za poduzetnike, ali i za Sisačko-moslavačku županiju, rekao je tom prilikom zamjenik sisačko-moslavačkog župana Roman Rosavec.

Obilježen Dan Popovače Županija ulaže u projekte vrijedne više od 20 milijuna kuna

Obnova školskog igrališta

– Velika su to i znatna sredstva. I Sisačko-moslavačka županija također je dobitnik sredstava. Nastavili smo ulaganja u školstvo. U ovom slučaju radi se o rekonstrukciji školskog igrališta u Topuskom, u kojem su dvije škole. Igralište neće služiti sada samo za škole već i za ostale stanovnike s područja Topuskog. Bespovratna sredstva od 400 tisuća kuna koja su namijenjena toj svrsi pokazatelj su uspješne suradnje jedinica lokalne i regionalne samouprave s resornim ministarstvima, a to je pak nastavak politike Vlade RH koja vodi brigu o dinamici razvoja jedinica lokalne samouprave kako na području županije tako i na području cijele države – zaključio je dožupan Roman Rosavec.