Izbornik
Naslovnica Županije Karlovačka
Karlovačka županija

S internetskom stranicom počela uspostava karlovačkog centra kompetentnosti

Foto: Screenshot
Cilj projekta je i stvaranje mreže suradnje između različitih sektora na području Karlovačke i Primorsko-goranske županije, te uspostava prostorno tehničkih uvjeta za stjecanje vještina u strukovnim zanimanjima i to u budućem Centru kompetentnosti u Karlovcu

Internet stranica četiriju škola za elektrotehniku i računarstvo iz Karlovca, Slunja, Ogulina i Rijeke https://rck-karijera.eu puštena je u rad i dio je projekta Uspostava infrastrukture regionalnog centra kompetentnosti u podsektoru elektrotehnike i računalstva vrijednog 25,7 milijuna kuna.

novcem Karlovačke županije Obnovit će se zgrada Doma zdravlja u Ozlju

Kako je izvijestila Karlovačka županija, projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj, u okviru Operativnog programa Konkurentnosti i kohezija 2014.-2020. kako bi kroz strukovno obrazovanje mladi ovladali vještinama i kompetencijama koje traži realni sektor, da bi se nakon završetka školovanja mogli uspješno uključiti na regionalno tržište rada.

Cilj projekta je i stvaranje mreže suradnje između različitih sektora na području Karlovačke i Primorsko-goranske županije, te uspostava prostorno tehničkih uvjeta za stjecanje vještina u strukovnim zanimanjima i to u budućem Centru kompetentnosti u Karlovcu.

Uz formalno obrazovanje bit će tu i oblici neformalnog obrazovanja odraslih te programi za učenike s teškoćama i osobe s invaliditetom.

Općina Rakovica Baraćeve špilje posjetitelje primaju od davne 1892. godine

Internet stranica prilagođena je za slijepe i slabovidne osobe, jer je, „optimizirana za upotrebu govorne jedinice za slijepe i čitača ekrana, a također stranica omogućuje korisniku da sukladno vlastitim potrebama definira veličinu i boju slova te boju pozadine“.

Na internet stranici „RCK KaRijERA“ objavljivat će se sve novosti vezane uz provedbu tog projekta  koji bi trebao, zajedno s gradnjom centra kompetentnosti, biti završen u travnju 2023. godine. Nositelj projekta je Tehnička škola Karlovac, za upravljanje projektom zadužena je Javna ustanova Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije, a partneri u provedbi su Karlovačka županija, Srednja škola Slunj, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka.

karlovac Predstavljen projekt gradnje Centra Nikola Tesla

Suradnici na projektu su subjekti iz gospodarskog, obrazovnog, javnog i civilnog sektora.