Izbornik
Naslovnica Županije
Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježen Dan državnosti

S prvim demokratskim Saborom rođena je demokratska Hrvatska

ODANA JE POČAST svima koji su svojim idejama, vizijama, borbom i zalaganjem pridonijeli stvaranju slobodne i suverene Hrvatske
Foto: bpz.hr
Uz veliki hrvatski praznik i simbol uspostave hrvatske države odana je počast svima koji su svojim idejama, vizijama, borbom i zalaganjem pridonijeli stvaranju slobodne i suverene Hrvatske

U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod središnjeg križa u spomen na sve poginule, smrtno stradale i nestale hrvatske branitelje. Vijence su položili župan Danijel Marušić zajedno s izaslanstvom Brodsko-posavske županije, izaslanstvo Grada Slavonskog Broda, izaslanstvo PU brodsko-posavske na čelu s načelnikom Antunom Valićem, predstavnici Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, predstavnici udruga te političkih stranaka.

Vijenci su položeni i kod spomenika hrvatskim braniteljima na Trgu Stjepana Miletića u Slavonskom Brodu te kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

– Konstituiranjem prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora rođena je demokratska hrvatska država. S posebnim pijetetom prisjećamo se svih hrvatskih branitelja i njihovih obitelji koji su stali u obranu Hrvatske i nesebično se borili za slobodu našeg naroda – rekao je župan Marušić.

Sudionici obilježavanja prisjetili su se godišnjice konstituiranja prvog demokratskog i višestranačkog Sabora 1990. godine, kada su stvoreni temelji modernog Sabora i potvrđena njegova povijesna uloga u očuvanju hrvatske državnosti.

Uz veliki hrvatski praznik i simbol uspostave hrvatske države odana je počast svima koji su svojim idejama, vizijama, borbom i zalaganjem pridonijeli stvaranju slobodne i suverene Hrvatske. U sklopu obilježavanja održano je i svečano misno slavlje za domovinu u Župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. 

Osmišljen je i program 30x30, subvencioniranja trideset mladih obitelji iznosom od 30.000 eura za prvu nekretninu Jedinstveni model dubrovačke stanogradnje širi se na povijesnu jezgru Grad u ovoj godini obnavlja četiri stana za obitelji s više djece ZA SUDJELOVANJE u programu i trajnu uspomenu svi su dobili medalju Nastavlja se edukativno-muzejski program Centra za kulturu Čazma Izrađivali razglednice i vremensku lentu zavičaja Igralište je već dobilo nova ulazna vrata, a postavit će se novi elementi rasvjete i videonadzor Nakon obnova zgrada uređuju se i vanji tereni Sportski kompleks Miminac uskoro u novom ruhu