Izbornik
Naslovnica Županije Međimurska
Međimurska županija

Sajmom sigurnosti i prevencije povezali se sa zajednicom kojoj služe

Osim svečane akademiji u Prelogu, koji je drugi put bio domaćin ove manifestacije, najatraktivniji program odvijao se uz obalu akumulacijskog jezera, a sudjelovali policajci, vatrogasci, pripadnici civilne zaštite, Crvenog križa i carine
1/2
Foto: Međimurska županija
U provođenju preventivnih projekata Policijska uprava međimurska jedna je od najboljih u Hrvatskoj, rekao je zamjenik župana Grivec na svečanoj akademiji

U Prelogu je, uoči blagdana sv. Mihovila, održan Sajam sigurnosti i prevencije. Bila je to ujedno prilika da se ponovno oda počast poginulim i nestalim policajcima u Domovinskom ratu, među kojima su 15 poginulih te dvojica nestalih pripadnika policijskih snaga iz Međimurja.

Dobri rezultati

Načelnik Policijske uprave međimurske Ivan Sokač rekao je da Sajmom sigurnosti i prevencije žele približiti rad policije građanima i snažnije se povezati sa zajednicom kojoj služe. Istaknuo je da su ostvareni dobri rezultati.

– Svakodnevno nas očekuju sve zahtjevniji i kompliciraniji izazovi, ali mi smo spremni nositi se s njima i uspješno ih svladati – rekao je načelnik Sokač. Gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek poželio je dobrodošlicu policajcima. Prelog je drugi put bio domaćin manifestacije. Izaslanstvo Međimurske županije na svečanoj akademiji predvodili su zamjenik župana Josip Grivec i predsjednik županijske Skupštine Dragutin Glavina. Zahvalivši policajcima na visokoj razini profesionalnosti kojom svakodnevno obavljaju težak posao, zamjenik župana Grivec istaknuo je njihovu ulogu u suvremenom društvu.

– Međimurska županija i PU međimurska okušani su partneri u mnogim preventivnim programima i akcijama i tu ćemo suradnju njegovati u ime sigurnosti naše djece i cijele zajednice – rekao je Grivec i dodao da je u provođenju preventivnih projekata Policijska uprava međimurska jedna od najboljih u Hrvatskoj. Na svečanoj akademiji uručene su nagrade najboljim policajcima i njihovim suradnicima iz civilnog društva. Ove godina nagrade su primili Damir Klobučarić, Renato Kramar, Vedran Barišić, Branimir Lek, Manuela Bartolić, Branko Jakupak, Đurđica Habuš, Odjel za upravne poslove MŽ-a, Služba kriminalističke policije, Služba za javni red i sigurnost, Grad Prelog, Grad Čakovec te Srednja škola Čakovec i Gospodarska škola Čakovec. Javnu pohvalu dobili su i službenici Interventne jedinice Nenad Veselko, Dalibor Turk, Dragutin Horvat i Marko Jagić koji su sudjelovali u spašavanju trojice brodolomaca na otoku Pagu, te su predloženi za godišnju nagradu MUP-a.

Demonstracije, radionice...

Građanima najatraktivniji program odvijao se uz obalu akumulacijskog jezera, a u njemu su sudjelovali policajci iz Hrvatske, Slovenije, i Mađarske, vatrogasci i pripadnici civilne zaštite, Crvenog križa i carine. Upriličene su demonstracije pripadnika interventne policije iz policijskih uprava Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Međimurske županije. Održane su i radionice kao dio edukativnih sadržaja, na kojima se govorilo o opasnostima koje vrebaju s interneta, sigurnosti prometa, toleranciji... Članovi Mak teatra održali su predstavu za predškolarce "Prvi koraci u prometu". Jedna od posjećenijih bila je radionica "Čarobnjaci u akciji-mali forenzičari". Održana je velika vježba hitnih službi na akumulacijskom jezeru Hidroelektrane Dubrava. Dani policije nastavljeni su programom članova policijske udruge IPA pod motom "Hodajmo za plavo prijateljstvo", a danas, u srijedu, obići će se posljednja počivališta poginulih policajaca iz Međimurja. Sportski susreti na rasporedu su 28. rujna u Cirkovljanu. Dani policije pod motom "Zajedno gradimo siguran svijet" završavaju 4. listopada misom zadušnicom za sve poginule i nestale hrvatske branitelje u župnoj crkvi u Štrigovi.

OVAJ USPJEH još je jedna potvrda o razvijenom ribolovu u Međimurskoj županiji Prijam za Saru Strbad, Marijanu Mutak i Sanju Oreški Tri članice reprezentacije vratile se sa zlatom sa Svjetskog prvenstva Županija osnažuje javnu upravu i u Murskom Središću Dostupnost Veći obujam poslova u Murskom Središću MEĐIMURSKA ŽUPANIJA kao poticajna sredina za razvoj više je prepoznata na europskoj i svjetskoj razini nego u Hrvatskoj Pedesetak djelatnika medijske mreže u trodnevnom posjetu Bloomberg iz prve ruke o uspjehu Međimurja