Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Položeni vijenci u povodu obilježavanja Dana grada Požege

"Samo zajedništvom možemo razvijati ovaj grad u ugodno mjesto za život i osigurati budućnost mladima"

Foto: Ivica Galović/PIXSELL
Puljašić: Dan grada proslavit ćemo neki drugi put, ali zdravlje i sigurnost naših sugrađana na prvom su mjestu

Požega je u četvrtak proslavila svoj Dan grada i Grgurevo. Iako su, u skladu s uputama Ravnateljstva civilne zaštite, odgođena sva zbivanja u sklopu programa obilježavanja Dana grada, pa je tako izostala svečana sjednica Gradskog vijeća, a otkazani su i Grgurevski sajam te svečani mimohod povijesnih postrojbi, tradicija odavanja počasti poginulim i umrlim braniteljima nije prekinuta.

Rodbina, prijatelji i brojni Požežani na vojnoj svečanosti Ročnici dragovoljci prvi put nakon Domovinskog rata prisegnuli izvan vojarne, na središnjem gradskom trgu

Iskazivanje zahvalnosti

Položili su vijence i upalili lampione na groblju sv. Ilije te uz spomenik poginulim hrvatskih braniteljima na Trgu 123. brigade izaslanik predsjednika Vlade, ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović, gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa svojim zamjenicima i predstavnicima Gradskog vijeća te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, vojske, policije i SDP-a.

– Zahvaljujem Gradu Požegi i gradonačelniku Puljašiću na pozivu. Nažalost, svjesni smo situacije u kojoj velik dio javnih manifestacija u Hrvatskoj mora biti odgođen s obzirom na medicinsko-sigurnosne prilike u kojima smo se našli. Ovo je vrlo odgovoran potez grada Požege, no unatoč okolnostima, jako je bitno da se simbolički očuva tradicija i obilježavanja Dana grada i iskazivanja zahvalnosti i pijeteta prema hrvatskim braniteljima – rekao je ministar Aladrović.

Proslavljen Dan Grada Kaštela, premijerova izaslanica bila je ministrica Vesna Bedeković Ivanović: Mladima treba pokazati put, stvoriti uvjete da ostanu u svom gradu i žive od svog rada!

Poziv na zajedništvo

Gradonačelnik Puljašić rekao je kako Požežani slave Dan grada i Grgurevo prisjećajući se svih sugrađana koji su utkali svoj život, znanje i kulturu u temelje grada, a svakako i hrvatskih branitelja koji su položili svoje živote za svoj grad i domovinu.

– Pozivam sve drage sugrađane da iskažemo zajedništvo i to ne samo ovih svečarskih dana, jer jedino zajedništvom možemo razvijati ovaj grad u ugodno mjesto za življenje i osigurati budućnost novim naraštajima. Nadam se da ćemo svi odgovornim pristupom doprinijeti da ova izvanredna situacija traje što kraće. Dan grada proslavit ćemo neki drugi put, ali zdravlje i sigurnost naših sugrađana na su prvom mjestu – istaknuo je Puljašić.