Izbornik
Naslovnica Županije Požeško-slavonska
Tradicionalna manifestacija “Zlatne grive Zlatne doline”

Šampionsko grlo je kobila Šara

Foto: pozega.hr
Manifestacija je okupila brojne domaće uzgajivače

Konjogojska udruga Vallis Aurea Požega bila je organizator natjecanja “Zlatne grive Zlatne doline” Mihaljevci 2019. godine te 12. Konjogojske izložbe i 16. Revijalne utakmice u vožnji zaprega. Ovogodišnja manifestacija okupila je brojne domaće uzgajivače, kao i goste iz Virovitice, Čađavice i Vrbovca, a publika je uživala u prekrasnim konjima koji su pokazali bogatstvo Slavonije. Šampionsko grlo ovogodišnje izložbe je rasplodna kobila Šara sa ženskim ždrebetom vlasnika i uzgajivača Dalibora Maroševića iz Prekopakre.

Visoka 13 metara U dvorištu škole umjetna stijena za sportsko penjanje

U kolekciji starijih pastuha hladnokrvnjaka prvo mjesto osvojio je pastuh Aron uzgajivača i vlasnika Damira Pavkovića iz Trenkova. U kolekciji kobila pobijedila je Zlatica uzgajivača Nenada Oreškovića iz Mihaljevaca, vlasnika Vinogradarstva i podrumarstva “Krauthaker”, u kolekciji kobila sa ždrebadi najbolja je bila Cvijeta sa ženskim ždrebetom vlasnika i uzgajivača Dalibora Maroševića, dok je u kolekciji omica prvo mjesto osvojila Vranka uzgajivača Josipa Vukovića iz Levinovca, vlasnika Josipa Lovrenči??a.

I ove godine održane su atraktivne vožnje preciznosti te brzine sa zapregama, a program manifestacije obogatili su članovi HKDU “Slavonija” iz Jakšića.

Konjogojstvena udruga osnovana je 1995. godine, a okuplja 31 člana koji u svom vlasništvu imaju 90 konja. Radi na promicanju kulture rada s konjima i uzgoju konja. Izložba je održana pod pokroviteljstvom Grada Požege. Gradonačelnik Darko Puljašić na otvorenju izložbe poželio je svim sudionicima dobrodošlicu i uspjeh u uzgoju konja. 

Kongres studenata biotehnologije u Zagrebu Gimnazijalci predstavili svoj grad, školu, Grgurevo i vinogradarske običaje