Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska
ULAGANJE U SPORTSKE OBJEKTE

Sanira se stubište i obnavlja pročelje sportske dvorane

Foto: Grad Vukovar
Velika ulaganja u sportske objekte

Nakon što su završeni radovi na Trgu Dražena Petrovića u vukovarskoj četvrti Borovo naselje započeli su i radovi na obnovi sportske dvorane koja uključuje sanaciju stubišta i pročelja zgrade.

Pomoć grada za blagdane Božićnice umirovljenicima od 100 do 250 kn

Jedan od razloga zašto se krenulo s radovima je što pročelja stubišta na ovoj zgradi nemaju termoizolaciju te dolazi do gubitaka u energiji kao i stalnog ljuštenja boje zbog vlage i vanjskih vremenskih prilika. Kao podloga za obnovu zgrade iskorišten je projekt energetske obnove dvorane koji je izrađen u okviru EU projekta koji je završio prije tri godine.

– Nakon što smo posljednjih godina uložili milijune kuna u sportsku infrastrukturu, nastavljamo tim tempom i dalje. Nedavno smo obnovili Trg Dražena Petrovića koji sada ima moderan europski izgled, a u neposrednoj je blizini je i moderno plivalište te sportska dvorana zaslužuje to pratiti istom vizurom. Prije svih ovih ulaganja stubišta sportske dvorane bila su najljepši dio, a sada naružuju okolinu. Za njihovu smo obnovu osigurali 264.000 kuna kako bi cjelokupan ovaj dio bio bez slabe točke – rekao je Penava.

MODERNIZACIJA Sanacija ceste u Križu Hrastovačkom

Osim sportske dvorane, paralelno se provode radovi i na sanaciji objekta na stadionu HNK Lipovača i gradskom stadionu u Vukovaru. Prema riječima Penave, u gradski stadion ulaže se 12,5 milijuna kuna što znači da se kontinuirano podiže standard sportskih objekata višemilijunskim sredstvima.