Izbornik
Naslovnica Županije Vukovarsko-srijemska 494 pregleda
Lokalni izbori

SDSS predstavio kandidate za dožupana i dogradonačelnika Vukovara

SDSS predstavio kandidate za dožupana i dogradonačelnika Vukovara
Foto: Branimir Bradarić
Kandidat za dožupana SDSS-a je Đorđe Ćurčić dok je kandidatkinja za dogradonačelnicu Vukovara Vesna Vujić

Predstavljanjem kandidata za dožupana Vukovarsko-srijemske županije i dogradonačelnice Vukovara Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) započela je sa svojom izbornom kampanjom za predstojeće lokalne izbore. Kandidat za dožupana SDSS-a je Đorđe Ćurčić dok je kandidatkinja za dogradonačelnicu Vukovara Vesna Vujić.

- Želimo kao stranka poslati poruku mira, prijateljstva i biti faktor stabilnosti u Vukovaru. Isto tako bit ćemo i stranka koja će i dalje inzistirati na provođenju zakona i zalagati se za bolji život svih građana - rekao je Ćurčić.

Istaknuo je kako će se SDSS zalagati za otvaranje novih radnih mjesta, ali i manje cijene vrtića, veće rodiljne naknade, niže režijske troškove. SDSS na izbore izlazi sam, a u Gradskom vijeću Vukovara cilj im je osvojiti sedam vijećničkih mjesta.

- Zalagat ću se za Vukovar bez diskriminacije po bilo kojoj osnovi kao i da svi građani budu ravnopravni - rekla je Vujić.

Na predstavljanju listi SDSS-a bio je i predsjednik stranke Vojislav Stanimirović koji će biti nositelj listi za Skupštinu Vukovarsko-srijemske županije kao i za Gradsko vijeće Vukovara.

- Velike su nam šanse da na izborima na razini Hrvatske osvojimo 200 vijećničkih mandata u općinskim, gradskim ili županijskim skupštinama. Ozbiljnih suparnika na manjiskoj političkoj sceni niti nemamo. Očekujemo stoga da će SDSS imati 6-7 zamjenika župana, 15-17 načelnika općina kao i 8-9 dogradonačelnika. Radit ćemo na boljitku sviih građana i da učinimo svi zajedno sve moguće da zaustavimo iseljavanje - rekao je Stanimirović dodajući kako očekuje konkretne pomake kod rješavanja pitanja stanova, mirovina, škola, prava na jezik...