Izbornik
Naslovnica Županije Brodsko-posavska
Dan županije kao prilika za podsjećanje na učinjeno u protekloj godini

”Shvatimo krizu kao izazov u sagledavanju novih prilika”

1/3
Foto: bpz.hr
Bez obzira na razvoj situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa, život, poslovanje, obrazovanje i društvo općenito ne smiju stati i pokleknuti, poručili su iz Brodsko-posavske županije

Brodsko-posavska županija u proteklih godinu dana mnogo je radila na svekolikom i ravnomjernom razvoju svih općina i gradova, posebice u području infrastrukture, poljoprivrede, energetske obnove školskih objekata i poticanja malog i srednjeg poduzetništva.

Javni natječaj za financiranje programa Udrugama koje doprinose gospodarstvu 70.000 kuna

Raznim mjerama i oblicima potpore nastojalo se potaknuti industriju i gospodarstvo, posebno vodeći računa o realnom sektoru, malim i srednjim poduzetnicima, OPG-ovima i proizvođačima. Aktualni uskrsni blagdani i Dan županije prilika su za podsjećanje na neke od najvažnijih projekata.

Obnove škola

Na planu olakšavanja životnog puta i osiguranja primjerenih uvjeta mladima najveća ulaganja ostvarena su energetskom obnovom, dogradnjom i rekonstrukcijom škola i školskih objekata. Tako je u ožujku završena energetska obnova osnovnih škola Mate Lovraka u Novoj Gradiški vrijedna 3,4 milijuna kuna i Ante Starčevića u Rešetarima vrijedna 3,4 milijuna kuna. Uslijedile su energetske obnove osnovnih škola u Okučanima, Starom Petrovu Selu, Bebrini, Velikoj Kopanici, Sibinju, Oprisavcima, ugovoreni su radovi na obnovi Elektrotehničke i ekonomske škole u Novoj Gradiški, Tehničke škole u Slavonskom Brodu...

Potvrđen prvi slučaj zaraze zdravstvene djelatnice u Brodsko-posavskoj županiji “Budimo ozbiljni, nije vrijeme za šale i izbjegavanje mjera”

Posebna pozornost posvećena je segmentu razvoja zdravstvenog sustava, u kojem su ostvarene brojne investicije. Kao osnivač Opće bolnice dr. Josipa Benčevića, Županija je u suradnji s ovom ustanovom realizirala jedan od najvećih razvojnih projekata na svome području - “Kraći put do zdravlja”, vrijedan 40 milijuna kuna. Kroz ovaj projekt brodska je bolnica ishodila vrhunsku medicinsku opremu, obnovljene odjele i kvalitetniju razinu zdravstvene skrbi u 17 dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija.

Novac i za bolnicu u N. Gradiški

Za Opću bolnicu u Novoj Gradiški Županija je raznim putevima osigurala 4,16 milijuna kuna za realizaciju raznih projekata i nabavku opreme. No, nije se stalo samo na tome. U studenom prošle godine brodsko-posavski župan Danijel Marušić u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije potpisao je ugovore za projekte energetske obnove zgrade nove bolnice Nova Gradiška vrijedan 7,5 milijuna kuna, stare poliklinike brodske bolnice vrijedan 5,1 milijun kuna i zgrade kirurgije brodske bolnice vrijedan 396 tisuća kuna.

Liberalniji režim u međunarodnom prometu Vozači idu u kućnu izolaciju do naloga poslodavca

– Ostaje tek vidjeti kakve će posljedice u svijetu ostaviti globalna pandemija koronavirusa, no bit ćemo spremni za sve scenarije i nastojat ćemo ublažiti njezine učinke kako bismo svim našim stanovnicima zajamčili poslovnu, gospodarsku i socijalnu sigurnost. Bez obzira na razvoj situacije, život, poslovanje, obrazovanje i društvo općenito ne smiju stati i pokleknuti. Iz svega trebamo izvući pouku, ali i shvatiti ovu krizu kao izazov u sagledavanju novih mogućnosti i prilika koje će se stvoriti na socioekonomskom području – poručili su iz Brodsko-posavske županije.