Izbornik
Naslovnica Županije Varaždinska
Spomen-obilježja u školama

Sjećanje na 104 poginula i nestala učenika

U 30 matičnih osnovnih škola i jednoj područnoj školi kojima je osnivač Varaždinska županija postavljena su spomen-obilježja za 104 poginula i nestala hrvatska branitelja koji su bili učenici tih škola. Središnje obilježavanje održano je u Osnovnoj školi Gornji Kneginec, uz članove obitelji sedmero poginulih i nestalih hrvatskih branitelja – učenika te škole.

Projekt odavanja počasti pripremljen je u povodu Dana Varaždinske županije, na inicijativu pročelnika Miroslava Huđeka, a u suradnji s braniteljskim udrugama te županijskim centrima izvornosti iz likovne kulture, hrvatskog jezika i nacionalne povijesti.

Varaždinska županija prvi je put iz svojega proračuna dodijelila potpore za pomoć doktorandima za stjecanje najvišeg stupnja akademskog obrazovanja Iz županijskog proračuna 12 doktoranada dobilo potporu za doktorske studije storyeditor/2024-09-26/Zupanija_prijatelj_djece__1_.jpg Titula nas potiče na provođenje novih mjera, rekla je zamjenica župana Silvija Zagorec Na Županijskoj palači postavljena ploča "Županija – prijatelj djece" storyeditor/2024-09-28/20240928_093739.jpg Dan branitelja Varaždinske županije Održano sportsko natjecanje 800 dragovoljaca i veterana